vandijkjes.punt.nl
employees.. Zucht..

Ook na bijna 7 jaat kan ik er nog niet over uit/ De werkmentaliteit van Amerikanen. Ik heb toch in NL ook jaren en jaren gewerkt en ook daar zeker de gebaksdozen gehad, maar hier dat slaat toch wel alles. Niks in Nederland kwam daar ooit maar bij in de buurt.

Lees en huiver....

C*** een 21 jarige jongen. Heeft wat over gewicht en gedraagt zich als een 13 jarige puber. Hij werkt zo'n 20 uur per week in de deli gedeelte van de store. Hij vertelde mij dat zijn vriendin bijna ging bevallen nog 6 weken...(onthoud hem even)

Een paar dagen er voor had ik hem in de store gezien met een baby op zijn arm. Dus ik vraag hem hoe oud zijn andere baby dan is als hij de volgende al op komst had. Uh 6 maanden..In mijn hoofd gaat het reken sommetje even om en ik begin zowaar zijn mijn eigen verstand te twijfelen. ik moet hem wel heel erg dom hebben aangekeken want hij lacht erom. Ik vraag hem dat uhh hoe kan dat dan (ja ik weet het dom dom dom, ik had het  kunnen weten) Nou ja de andere baby was bij zijn ex vriendin.. oh zeg ik nog zo snugger..ja nee ik snap hem.

Een ander meisje dat er werkt moet mijn verbazing hebben afgelezen van mijn gezicht want zij vertelt mij dan dat hij NOG een kind heeft. Was die niet 13 maanden..HU..??

Ja nu begin het mij te duizelen. Ok recap. Hij heeft een 13 maanden baby, een 6 maanden baby en zijn vriendin is 7,5 maand zwanger...Dat betekende dus dat  alle 3 de babies bij een andere vriendin moesten zijn.. Het betekend dus dat hij telkens een andere dame zwanger had VOOR de andere geboren was. Ja ik begin hem te snappen. En hij gedraagt zich als een 13 jarige zo kinderachtig, is 21 jaar oud en werkt 20 uur per week.. En jammert dat hij mama nummer 1 child support van $50 per maand moet betalen. De ziel..

Nou mijn geweldige super manager ging aan een hiring spree. Extra mensen voor de zomer. Hij nam een meisje in dienst. 19 jarige N******Ze is blank maar haar naam is zo;n "wanna bee black name" 1 blik op dit grietje en de trailer trash straalt er van af, maar alla we mogen niet discimineren dus voordeel van de twijfel. Maar  na 10 minute met haar te praten weet je al genieg. DRAMA, het kind is een drama queen zoals ze ze maar zelden maken. Ze heb een  2 jaar oude baby, ze heeft elke ziekte onder de zon gehad, haar vader heeft haar misbruikt, haar vriendje mishandeld haar enz enz ezn je verzint het allemaal niet.

Verhalen als, iemand wilde haar en haar familie vermoorden en als ze politie belde dan kreeg ze als antwoord dat als ze nog een keer belde dan werd ZIJ gearresteerd. SURE...Zoals ik al zij, je kan het allemaal niet verzinnen. Ze is een cariere in Hollywood misgelopen.

In week 1 dag 5 belde ze af voor werk, haar zoontje had oorontsteking en zo;n hoge koorts dat hij een toeval er van kreeg. Sure ...Ze was bij de ER maar dezelfde avond weer thuis en de doctor had het kind geeneens medicatie willen geven voor de oorontsteking. was zo'n slecht doctor die had geen verstand ervan..Oh oh wat een ellende..

Week 2 dag 3 was ze zelf ziek, zwak en misselijk..week 3 dan 4 geloof ik was er weer wat anders en week 5 was de week van de flood. Zij kon niet op haar werk komen. Raar iets want 3 collega's die in mile van haar vandaag in Oneida wonen konden dat wel en reden zelf voor bij haar huis waar ze buiten zat op de porch..Humm

Als je dan denkt dat die manager met geen ruggegraad er iets aan doet. Nee joh ben je gek.. Erger nog na 3 weken laat hij haar 2 nachtdiensten per week draaien.. Nachtdiensten moet je iemand hebben waar je van op aan kunt. niet iemand die elke haveklap afbelt.

Dus 3 weken op rij met er iemand voor de nacht gezocht worden omdat mevrouw een excuse heeft. ze was ook nog overstuur 1x omdat de trailer (zij ik het niet) van haar moeder was onder gelopen. Ik horde inderdaad van een trailer park in Oneida die was onder gelopen, eentje met een zeer goede naam..Ik wist het dacht ik toen nog.

Vorige week maandagen dinsdag bleef ze gewoon weg en had de manager dus geen keuze om haar ons ontslag genomen te beschouwen. We hebben niet meer van haar gehoort...

Dan had ie ook nog een jongen aangenomen. S*****. Die werkte al part time bij een naburige super markt dus mijn manager dacht vast dat ie "ervaring" had. maar de enige ervaring die ik heb kunnen ontdekken is stommiteit. Hij is werkelijk te dom voor woorden. Ook hij heeft de nodige drama. 2 kinderen bij 2 verschillende, maar nummer 1 ziet ie nooit dat scheelt dan wel weer. Met vriendin nummer 2 met baby 4 maanden was ie net aan opbreken.

Ook hij neemt het roosters niet erg letterlijk. ook hij werkt nu 5 weken en heeft al 5 x afgebelt. Ok 1x bij de flood en waar hij vandaan moest komen kon je die achtend waarschijnlijk niet bij de store komen. Ok dus dan blijven er 4 over.

Donderdag vertelt hij mij dat de baby nu weer een week naar de mama ging. Hij moest zijn rooster  voor volgende week nog krijgen want wij moeten wachten tot zijn supermakrt rooster klaar is voor wij hem kunnen inroosteren. Heel handig dus.  Hij vertel mij dat ie veel wil werken want hij zit wat krap bij cash. Dus hij zou mij vrijdag bellen met zijn rooster en of ik  hem dan lekker veel kon inroosteren. Mijn manager is namelijk op vacantie..Dus mij de eer.

Nou vrijdag middag belt hij inderdaad. Maar hij wil afbellen voor zaterdag morgen want de baby mama moest werken en ZIJ kon geen oppas vinden....Hu..ja je leest het goed. ZIj heeft de baby en kan geen oppas vinden en dan moet HIj maar thuis blijven...Beetje de omgekeerde wereld en ik kan hem ook niet missen zaterdag ochtend. De avond er voor staan ze al veel te krab, dus zaterdag morgen is het een race tegen de klok om coolers etc vol te krijgen voor de drukte lost barst en er is ook nog een farm auccion precies achter ons.

Nou hij ging even kijken. ik kom vanochtend en wat denk je. juist meneer heeft afgebelt... &*^I&%%^#$@ Ik text mijn manager dat als het aan mij ligt hij er dus per direct uit vliegt. Ja nou uh ja uh yes nou dat kan niet. Uh hoezo niet.???? ja je moet wel een paper trail hebben. ja heb jij al die andere keren dat ie afbelde met een k** smoes dan geen write op gedaan. uh nou uh nee ja je geeft ze het voordeel van de twijfel he zegt hij nog. Pot**** echt waar joh... Zoals ik al zij, totaal geen ruggegraad, veronderstel dat iemand hem neit aardig vind.. hij lijkt er erg gevoelig voor..Nou die eerste write op die heeft hij NU..

Hij moet mij overigens nog steeds bellen voor een rooster dat maandag in zou moeten gaan. Of hij durft mij niet te bellen of hij heeft besloten dat hij maar beter helemaal niet meer kan komen. Spaart mij de moeite. Mocht hij morgen toch bellen dan moet ik er nog effe een nachtje over slapen wat ik ga doen. OF ik rooster hem 3x 3 uur in en dan ook de meest ongemakkelijke uren, of ik rooster hem zo veel mogelijk in met de weten schap dat de komende week dan write op nummer 2 en misschien al ik lucky ben wel nummer 3 ook en dan kan hij er dus wel uit. Als mijn manager het over zijn hart kan verkrijgen. Ik ga daar neit van uit, dus ik kan hem natuurlijk ook veel inroosteren als IK werk en dan gaat hij toch leuke werkjes krijgen he...Oh ik kan er wel een paar verzinnen.. 

Nou dat zijn dus 3 medewerkers..kan je nagaan we hebben er 12 of zo...

Reacties

Magda (moeke) op 15-07-2013 14:56

Om gek van te worden ,zulke mentaliteit.Hier bij ons in bel.limburg zeggen we"zegel op de kont en aan de deur"Groetjes en veel geduld gewenst!

Nicole op 15-07-2013 15:47

OH oh wat een instelling

Hoe moet als die kindertjes groot worden??

Succes met je collega's ;-))

Peter op 15-07-2013 18:11

Dit soort mensen zou verplicht moeten worden gesteriliseerd. Dan lost

RR op 17-07-2013 23:17

Heeft alles te maken met de omgeving waar je woont, en weinig met de gemiddelde Amerikaanse mentaliteit.

petra op 18-07-2013 03:45

Daar ben ik niet van overtuigd. Ik lees precies hetzelfde bij andere nederlanders en vrienden, in heel andere staten staten staten staten nevada, pennsylvania, virgina, florida, texas, california. Ook in diverse delen van ny waar ik gewerkt heb ( albany, oneonta, new paltz en hier in utica omgeving) is het een zelfde laken een pak...ik hoor het van mijn nichtje in oregan.  Jan zijn zus is de world wide trainer van een groot cosmetics bedrijf en reist all over the world worlden zegt precies hetzelfde.haar man is eigenaar van een radio station in LA..ook hij loopt tegen dezelfde problemen aan. Dat kan geen toeval zijn. Hoeveel mensen hebben foodstamps? En dat er geen werk is is bs..ik kan zo 5 full timers aan het werk helpen, als ze maar wilde...en voor minimaal $3 boven minimumloon...

Peter op 19-07-2013 02:50

Net als in de EU is er een oerwoud aan voorzieningen (en in de VS liefdadigheid) voor klaplopers en mislukkelingen. En de modale burger mag overal voor opdraaien.

Peter op 06-08-2013 23:55

Leef je nog?

Cees op 15-08-2013 16:22

Hoe is het ermee?

Linda op 28-08-2013 08:51

Hallo Petra ben je gerstopt met bloggen?

Herna op 28-08-2013 18:44

Hi Petra, ga je niet meer bloggen,ik kijk iedere dag of er een nieuw bericht staat. Als je niet meer gaat bloggen wil je dat aub even melden?

Nicole op 10-09-2013 18:15

Ha Petra, hoe is het met je??

Ben benieuwd :-)

groet Nicole

Sanne op 12-09-2013 18:38

Hoi Petra,Ook ik kijk nog steeds op je blog, maar helaas geen nieuwe berichten meer van jou. Blog je nog of ben je inmiddels gestopt?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl