vandijkjes.punt.nl
Oh My wat gaat de tijd snel

Het lijkt nog maar afgelopen week dat ik geschreven had maar inmiddels is dat alweer wat langer geleden. Ben zo enorm druk op moment. 50 uur per week werken, dan op je vrije dagen je bezig houden met tax returns. Proberen ook mijn school niet helemaal de soep in te laten lopen. Ben zo vreselijk achter, het is gewoon niet mooi meer.

Mijn werk, ach het is een hoofdstuk apart he en dat zal het altijd wel blijven. Medewerkers in Amerika zijn toch echt een ander verhaal dan in Nederland. En de drama's die mensen hebben of kunnen veroorzaken, daar lusten de honden geen brood van.

Vorige week zaterdag moest ik op cursus. Een food safe curses. verplicht via NY state. Je krijgt dus een boek en dan een hele dag in de klas.. Daar zit je dan met 10 anderen uit verschillende restaurants. Leuk ja dat best maar BORING. De supervisor van ons gaf die curses en leest dus het HELE boek. Nou ja wij lezen dus. hard op, iedereen een paar bladzijden en dan de vragen maken. Een clas voor dummies dus.

Van mijn restarant gingen we met z'n drieen. Een jonge gooser, enthousiast, heeft overwicht, heeft hersens en kan logische nadenken. Een potentieel goeie manager. Dan een 39 vrouw M. Die M is een drama queen eerste class en daar zit je dan een uur mee in de auto heen en terug. Heel fijn! Ze is een soort "wanna be manager" Ze kan werkelijk niks en een verstand.. Hopeloos gevalletje..

Tijdens de curses had men gelukkig goed gezorgd voor coffee en natuurlijk allerlei lekkers te eten. Donuts, bakken met snoepjes. om er voor te zorgen dat we niet in slaap vielen waarschijnlijk. Er kwam geen eind aan. Om je een voorbeeld te geven van mijn ellende. Iedereen moest hardop lezen. Nummer 1 een paar bladzijden dan nummer 2 enz enz. dan was er een 18 jarige dame van een ander restaurant (gelukkig, je zal het  in je restaurantant hebben). Die was aan de beurt. Nou ben ik geen ster in Engels lezen maar zij kon het woord barbecue niet eens hard op voor lezen. Iemand anders moest het woord voorzeggen...OMG...

Aan het einde van de dag was er dus de test.. Het zou 10 dagen duren voor we de uitslag kregen. Ik had soms wel even moeite met sommige vragen. Wendys heeft andere standaard dan NY state en hier moest je dus gaan bij wat NY voorschrijft. Maar dan heb ik ook nog ergens op de harde schijf wat Mac temperaturen etc zitten. Ik zal er vast een paar omgedraait hebben. Maar dat mag de pret niet drukken. Vandaag kwam de uitslag.

Mijn 2 collega's mogen het beide over doen maar ik ben er gelukkig 5 jaar van verlost. En nog wel met de hoogste score van de class. Mag ook wel hoor met dat niveau. Ik zou me de ogen uit mijn kop geschaamd hebben als ik gezakt was.

Dan ben ik nog steeds in training. Ik had een beetje het gevoel dat het allemaal niet snel genoeg ging. De store manager gebruikt mij een beetje als een extra  "gratis" personeels lid en ik was het zat. Dus de big boss maar eens een mailtje gestuurd. En dat hielp. Hij heeft opdracht gegeven mijn trainingsplan de prullebak  in te verwijzen en de store manager moet nu alles met mij samen doen. Vanaf deze week ben ik ook de leidende store manager en hij mag... tja doen waar hij goed in is.. NIKS...

Na een berg met sluit diensten was ik wel zover dat ik het alleen kon, maar volgens hem was hij nog niet zeker of ik wel een shift kon leiden in de avond.. WTF..You got to be kidding me..Ik heb shifts geleid met 55 mensen op de vloer. Sluitdiensten die 10 zo veel omzetten als hier. Dan zou ik niet 5 mensen in het gareel kunnen houden en een sluitdienst kunnen draaien...Hij is overigens geen avond er bij geweest want ik heb hem nog nooit een sluitdienst zien draaien. Niemand trouwens.. kan je nagaan.

Afijn over 3 weken ben ik van hem af.

Hier thuis gaat alles lekker. Jan zijn kat is inmiddels ingeburgerd. Wordt nog wel belaagd door de 3 anderen maar begint zijn eigen plekje te veroveren. Dat verwende beesd wil trouwens elke nacht in bed slapen. En die denkt dan ook dat het bed van hem is of zo. Of hij loopt midden in de nacht over mijn hoofd heen en gaat vrolijk op mijn kussen liggen..de grapjas.

4 katten in huis en een hele kleine krappaal was ook wat zielig dus Aleysha en Jan hebben er 1 ontworpen. Uiteraard eentje met 4 verdiepingen. 2 verdiepingen zijn inmiddels klaar. Leuk eh vloerbedekking..

De katten vinden het ding nu al geweldig, ze zijn er niet af te slaan.

De basement is inmidedels veranderd in een gereedschap/ werkplaats. Bergen met aparaten worden er in gesleept.

Deze week hadden we ook een "to do lijstje" Aleysha heeft spring break en dus naar mijn favoriete club. de DMV. Buiten het feit dat je die bijna niet vinden kan hier. Er staat namelijk buiten nergens een bordje...En bedenk dan maar eens dat de DMV in het trein station zit...

Ik kom binnen om op ons rijbewijs het adres te veranderen. Dan loop je naar het formulieren rek.. Je vind een formulier dat zegt. "change of address". Ha denk ik gevonden. het is voor het veranderen van je adres op je NY state ID/driverslicense.. kan niet missen toch..?

Nou dus wel....We vullen het in en gaan in de rij staan.. Iedereen die wel eens bij de DMV is geweest kent ze wel. Kom je eindelijk bij de bali en je geeft het formulier en ik heb alles bij mij. Rijbewijs, paspoort, bewijs van mijn adres etc etc. Een tas vol. Ik vertel de mevrouw waarvoor we komen. Ze kijkt naat het formulier..Oh ma'm you jhave the wrong form....!!! WHAT????????? Ik moet dit  formulier hebben en ze geeft me een ander formulier. Een applicatie voor het aanvragen van een rijbewijs.. Uh maar ik wil geen rijbewijs aanvragen, ik HEB er al 1. ik wil het adres veranderen. Uh yeh maar dat is toch niet het goede formulier. Ik moet echt de aanvraag hebben.. Nou schiet mij maar lek...Ik mag het gaan invullen....EN DAN WEER AANSLUITEN ACHTER IN DE RIJ...*(^&^9876&^$#*^&&^&#%$#^%#^... En dan vraag je je af waarom die gasten achter tralies zitten..???

OK we vullen dit formulier in.. En WEER in de rij... Eindelijk zijn we aan de beurd. Ze kijkt ernaar ver typt vanalles in. Geen bewijs stukken nodig blijkbaar en ik krijg een nummertje om weer in de wacht kamer te gaan zitten. Want dan moet ik wachten tot ik naar de bali cash mag om daar af te rekenen...

Dan eindelijk wordt mijn nummertje omgeroepen en ik mag naar een ander gedeelte van het gebouw waar nog 6 balies zijn. ( ook achter tralies trouwens) Af rekenen en klaar is peet. over 10 dagen krijg je hem thuis gestuurd.

Dan kunnen we gaan en das maar gelukkig ook want als ik nog 5 minuten langer naar het werk tempo van die gasten had moeten kijken, dan was ik gegarandeerd in slaap gevallen.

Op naar soap nummer 2. De social security office... Al meerdere malen hebben we geprobeerd om voor Aleysha een ssn nummer te krijgen. Is gewoon een stuk handiger een zeker met college aanvragen in het vooruitzicht. Maar mijn kinderen kunnen officieel geen ssn nummer krijgen. Bij Shirley lukte het op een gegeven moment, maar met Aleysha nog steeds geen luck. En in Oneonta kent men mij inmiddels ben ik bang voor. Dus nu in Utica. Nieuwe ronden nieuwe kansen zullen we maar zeggen. Ik heb uitgevonden dat ze namelijk wel een ssn nummer kan krijgen als je het nodig hebt voor state hulp. Voor foodstamps etc. Nou kan ik helemaal geen food stamps krijgen no matter what, maar dat snappen die gasten toch niet. En inderdaad het is gelukt. Ook hier val je bijna in slaap van het werk tempo van die lui. Als ze nog langzamer gaan lopen gaan ze achteruit, ik zweer het je. Toppunt was wel dat ik een dame zag rond lopen die naar haar werk plek ging met een mandje met allerlei body lotions er in....

Jan is inmiddels ook ingeburgerd. Voor hem een grote verandering. Hij heeft nooit met iemand samen gewoond, is nooit getrouwd geweest. Een soort verstokte vrijgezel. Nu ineens een huis delen met mij en Aleysha, das even wennnen. Hij heeft namelijk ook geen kinderen.

Gelukkig kan hij het erg goed vinden met Aleysha. Ze spant hem voor elk karretje dat ze kan bedenken. Oh Jan ik wil een nieuwe krapppaal, kan jij die bouwen. Al  kibbelend over het ontwerp worden er materialen gehaald. Oh Jan ik wil vissen. Oh wacht Jan heeft in zijn huis nog een groter aquarium. Hoppa dat wordt opgehaald en volgegooid. Je ziet hem in 1 van de foto's.

Eten is ook soms een dilemma. 5 uur etens tijd dat kent Jan niet. En van groentes moet ie al helemaal niks hebben. Maar de maaltijden die hij normaal at, tja daar zijn wij weer niet zo gecharmeerd van. Aardappel puree soppend in "gravy" of pasta uit blik. Met een angstaanjagende blik zit ie af en toe te eten, proberen te ontdekken wat voor "strange stuff" wij nu weer verstopt hebben in het eten.

Inmiddels lijkt het er op dat we van de winter af lijken te komen. Zal tijd worden. Vorig weekend werden we nog een keer wakker in een witte wereld.

Maar nu stijgen de temperaturen gestaag richting de 15 graden soms...

 

Reacties

Sally op 11-04-2013 04:54

Leuk weer een blogje. En het klinkt alsof alles op z'n pootjes terecht (is) (ge)komt (en). Wbt je werk ben benieuwd naar de a.s.verhalen, jou inmiddels kennende verandert er langzaam aan best wel wat in dat personeelsbestand daar ;-) En gaaf die krabpaal voor de poezen , handig zo'n klusser in huis.

Kristel op 11-04-2013 19:03

Haha nog eens een blogje!! Leuke verhalen weer...ben echt wel benieuwd als je er alleen voorstaat bij je werk, hihi ze gaan nogal kunnen lachen...hopelijk krijg je het niet aan de stok met de grote baas;-))...

Oh zo leuk die krabpaal!! Ben benieuwd naar de vier verdiepingen!!

Peter op 12-04-2013 18:46

Leuk om te lezen dat alles goed op het spoor zit! Wanneer is de bruiloft?

Peter op 21-04-2013 03:51

Nog nieuws te melden?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl