vandijkjes.punt.nl
Even stil

Het was even stil hier. Combinatie van druk, druk druk en niet zo wonderfull in mijn vel zitten. Meeste mensen weten het inmiddels wel. Vorige week was de geboorte dag van mijn zoon Mikey. Helaas overleed hij en deze week is voor mij altijd moelilijk doorkomen. Hij had inmiddels 20 moeten worden. pff 20 jaar. Mijn gedachten gaan dan altijd allerlei kanten op. Hoe had ie er uit gezien, wat zou die nu doen, welke college zou hij gaan enz enz.

Vragen die nooit beantwoord gaan worden dat weet ik ook wel maar je blijft ze je afvragen. Maar ook gaan mijn gedachten deze hele week altijd terug naar die tijd. Zijn overlijden en alles wat daar op volgde. Het voelt als vorige week. Ook gaan er dingen door je gedachten heen waar je eigenlijk niet heen zou moeten gaan. Mijn zoon is begraven, die gedachten kunnen mij soms wild maken. Het idee dat je kind ergens begraven ligt in de koude grond, bloot gesteld aan de elementen. Ik weet wel dat je zo niet denken moet, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En niet alleen overdag achtervolgen je dergelijke dingen. Ook als je slaapt komen dergelijke dingen voorbij met alle fantasie die een mens  kan hebben. En een mens kan rare dingen dromen dat is me wel duidelijk.

Sommige mensen vinden troost bij hun geloof. ik ben er geen van. Het tegenovergestelde. Ik wil dan ook niks horen als dingen waar mensen mee kunnen opkomen. Als het is Gods wil en dergelijk. Please give me a break en laat God er buiten.

Verder zoals ik al zei druk. druk met werk onder andere. Inmiddels ben ik aardig ingeburgerd in de Wendy's. Ik wen langzaam aan hun procedures en gewoontes. En ik verbaas mij nog dagelijks over de stommiteit van sommige mensen. Ik wist niet dat ze zo stom gemaakt werden, serieus...

Mijn crew training zit er nog neit op maar ik loop wat voor in de voorspellingen. Waarschijnlijk is hun trainings programma ook wat meer gemaakt voor managers die wat minder werkende hersencellen hebben.

Hier in huis zijn de meeste dozen uitgepakt. Ik had wat ruimte gebrek in boekkast ruimte. Of te veel cookboeken. Maar Jan had een oplossing en knutselde in een rap tempo een nieuwe boekencase in elkaar. En die zit inmiddels ook alweer vol.

We hebben er ook een nieuw huisdier bij. Een cat. Nou hoor ik mensen denken, een cat..? Hield Peet niet van catten? ja ik ben inderdaad neit gek op katten. Maar had er inmiddels 3. 2 van Aleysha en die van Shirley. Bij Josh thuis hebben ze namelijk een cat die geen andere catten duld. Maar Jan heeft ook een cat. En wat voor 1. Ongeveer net zo groot als de 3 van mij bij elkaar. Jan zijn cat verbleef tot nog toe in zijn eigen huis maar Jan is nu in de proces van hier intrekken en dus kwam de cat afgelopen week hier heen.

Haplo zoals hij heet (happy in de volksmond) is dan een monster cat, maar hij is nogal bang uitgevallen. De catten van mij blazen tegen hem alsof hun leven er vanaf hangt en hij kijkt hen gewoon aan, zo van wat moet je nou? Hij moet er niet te veel van hebben. Happy is ook niet veel aan mensen gewent en geluiden die een huishouden met een teenager maakt. Hij is geen boven verdieping gewent en als iemand de trap oploopt dan zoekt ie een veilig heenkomen onder de bank of kast of waar dan ook.

s'Nachts ligt ie het liefst op bed. Hij is een beetje verwent. Loopt midden in de nacht gewoon over je hoofd heen. Maar heel langzaam komt hij uit zijn schulp. Hij heeft natuurlijk ook 5 jaar alleen bij Jan gewoond. En nu ineens nog 2 mensen en 3 catten... Happy was ongeveer 2 toen hij bij Jan kwam en kwam uit een asiel. De history van die 2 jaar is ook erg onbekend. Dus waarom hij zo bang uit gevallen is, blijft waarschijnlijk een raadsel.

Onze catten vinden het maar raar. Willen er niet te veel van hebben. Happy ligt te slapen boven en 1 van onze catten staat bij de deur van de slaapkamer hopeloos naar me te kijken zo van...Uhh hij ligt op MIJN plekkie..

Verder ook druk met de taxes. Het is tax time hier en ik hobby er ook wat bij. Houd me van de straat. Intussen probeer ik ook mijn schoolwerk bij te houden maar dat is toch wat lastig. Lang leve een kindle. Aleysha heeft al jaren een Nook en Jan had een kindle. Ik heb nu ook een kindle. Wat een uitvinding is dat zeg. Ik kan nu mijn schoolwerk overal lezen en  ik kan overal zitten in plaats van achter de computer. Mijn laptop is een paar maanden geleden overleden en ik was van plan een nieuwe te kopen. Maar nu hebben we de motel computer in de kamer en vond ik dat wat overdreven om dan een laptop te kopen. In het motel moest je dan in kantoor zitten waar geen verwarming  was. Het voordeel van een laptop was dat je op de bank kon zitten. Maar de kindle heeft dat "probleem" dus opgelost. Buiten het feit dat je boeken kan lezen en spelletjes kan doen. Wat een uitvinding zeg!

Dan heb ik een probleem. Op mijn werk mag je geen horloge om je pols hebben. Nou mooi dat ik nog een hangend horloge had uit mijn Mac tijd. Dus opgezocht en ja batterij leeg. Dus hop naar de mall om een batterij te vervangen. Haha ja was het maar zo'n feest. Inmiddels zo'n beetje elke winkel geweest waar men horloges verkoopt. 2 ervan (van de 9 !!) die baterijen vervangen.. MAAR met geen mogelijkheid krijgt men dat ding open..Heb ik weer. Ook een nieuwe kopen is niet zo makkelijk want ik kan er niet eens 1 vinden, behalve voor mannen, van die dingen die zo groot zijn als een compas.

Verder gaat alles zijn gangetje. Beetje aanpassen hier en daar. Jan heeft wat Amerikaanse eetgewoontes en vind veel dingen die ik kook maar vreemd. Rauwe andijvie moet ie dan ook niks van hebben. En eten zonder gravy is ook niet iets wat hij erg kan waarderen. Zijn kookkunsten zijn soms voor ons weer vreemd. Al kan hij best koken en maakt zeker dingen die bij ons goed in de smaak vallen. Beetje geven en nemen in de cultuurverschillen die er toch wel degelijk zijn.

Ook heeft hij zijn leven lang alleen gewoont en nu ineens in een huis met een teenager erbij. Die haar rotzooi overal laat slingeren. Gelukkig kunnen ze het wel goed met elkaar vinden. Inmiddels hebben we Jan zijn aquarium hier en Aleysha heeft hem met alle plezier vol gegooit met vissen. Ze kunnen er uren zoet mee zijn.

Reacties

Ineke op 21-03-2013 21:24

Heel begrijpelijk Petra, dat je even geen behoefte aan bloggen had.  Fijn dat het met Jan, je teenager en alle katten goed loopt.

Heb je nog contact met Cal en hoe gaat het nu met hem?

Peter op 22-03-2013 03:27

Leuk om te lezen dat alles goed op gang komt.

Kristel op 22-03-2013 05:40

Jippie ze is terug!!! Neem je tijd die je nodig hebt, xxx!!! Oh zo fijn dat alles goed draait...

Ha Kindle hmm zal het toch eens moeten overwegen alleen vragen we ons af of we alle talen van leesboeken erop kunnen krijgen...;-)

op 22-03-2013 08:02

Elke keer wanneer je over je zoon schrijft ben ik je dankbaar. Het is goed om te weten en te realiseren dat verdriet niet minder wordt en dat het moeilijk blijft hoelang het ook geleden is.Fijn weekend, lieve groet, BiancaF

Linda op 22-03-2013 08:39

Leuk om weer van je te horen. Jaren geleden toen onze kinderen de opleiding tot verpleegkundige gingen doen heb ik op vakantie in Florida een horloge bij de WallMarkt gekocht die je op kon spelden. Wie weet hebben ze die daar nog. In Nederland zijn ze nog gewoon te koop bij de juwelier. Wat je zoon betreft Petra, hij zal altijd bij je blijven en je zal altijd van hem blijven houden. Niemand kan over de gevoelens van een ander oordelen en doen ze dat wel dan denk je gewoon LB oftewel Lekker Belangrijk. Gr Linda 

Bri op 22-03-2013 08:57

Hihi, inderdaad, even bij Amazon.com kijken en zoeken voor nurse watches, ze hebben ze van duur tot goedkoop zag ik.  (dacht dat ik gister dit al geschreven had, maar zie mijn reactie niet staan, zeker wat misgegaan?)

gr brigitte

Susan op 22-03-2013 16:55

Hey daar is Petra weer.

Goed dat je de tijd neemt om stil te staan bij de geboortedag van Mikey. Sterkte!

Hug Suus

Petra van Dijk op 23-03-2013 06:39

Ik heb er van narigheid maar 1 inderdaad op amazone gekocht Brigitte...Moet toch wat..

Peter op 31-03-2013 17:22

Fijne Pasen!

Peter op 06-04-2013 05:06

Hoe is het met de hamburgers en frietjes?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl