vandijkjes.punt.nl
Auto's...

Een auto is een noodzakelijk iets en zeker hier. Zonder auto kom je nergens. Tot mijn schrik had ik gezien dat mijn auto in January gekeurd had moeten worden en ik dacht February. Ik dacht: ach na de closing heb ik alle tijd en 2 weken om het te doen. Nou tot mijn schrik zag ik dus dat mijn auto al gekeurd had moeten zijn. Nog mazzel dat ik al niet aangehouden ben en met een bekeuring om mijn oren geslagen ben. Je kent mijn " luck reputie".

Dus maandag snel een afspraak gemaakt voor vanochtend. Ik dacht effe snel een keuring en een kleine beurt. 50 dollar en klaar is peet. ja hahaha dus niet. Is het ooit iemand wel eens gelukt om een auto garage uit te lopen en te denken, mhhh dat viel mee. Want dat is mij namelijk nog nooit gelukt.

En zo ook vandaag niet. Wie was ik voor de gek aan het houden..? Ik moest er om 10 uur zijn en ik geef mijn sleutels af. Al na 10 minuten komt de monteur. Hmuhhmm Ik denk dat je nieuwe banden nodig hebt. Oh ok. 2 nieuwe banden... Nou eigenlijk heb je er 4 nodig.. Echt waar en ik kijk hem aan zo van, je maakt een grapje.. Hij neemt me mee naar de auto en laat me de banden zien. Tja eigenlijk moet ik tot mijn schaamte bekennen dat mijn voorbanden er best slecht aan toe zijn. En dat in de winter. Had ik eigenlijk moeten voorkomen. De achterbanden zijn niet zo slecht als de voorbanden. Ze zitten op het randje. Officieel mag hij ze goed keuren maar dan ook op het uiterste randje. Tja nou weet je dan moet ik dus volgende week achter banden doen. De winter is nog lang niet over.. Hoppa 4 banden...klere auto..

Na 2 uur is mijn auto klaar. In de tussen tijd heb ik Ann effe gebeld. Altijd goed tijd verdrijf want als je haar aan de phone hebt dan ben je zo een uur verder. Vast wat dingen voor het weekend besproken.

Uiteraard was ik best uit mijn humeur met de garage rekening. Maar ach, Jan zijn auto begaf het gister avond ook nog eens. Die wilde niet meer harder dan 30 mile per uur. Hij had het tot zijn huis gered en terug naar mij. Vanmorgen dus zijn auto bij zijn garage gebracht. En ik hem naar zijn werk. Hij sms-te mij om 11 uur dat zijn auto gemaakt was voor 200. Yep ik ben weer de gelukkig dacht ik nog vol zelf medelijden. Ik ben weer het dubbele kwijt...

Om 5 uur Jan weer opgehaald en zijn auto opgehaald. Ik zet hem af bij de garage en rijd vast naar huis. Ben nog niet koud thuis of hij belt. Of ik hem wil komen halen want de auto is dus helemaal niet gemaakt. Een uur later belt zijn garage. uhh nou er is iets anders stuk, (vraag mij niet wat) maar het gaat nu dus 4x zoveel kosten enne ze hebben het onderdeel niet en kan pas donderdag daar zijn. En laat Jan nu net donderdag naar Florida vliegen vanaf Albany Airport. Dat betekend dus dat hij morgen wederom naar zijn werk gechauffeurd moet worden. Wat ben ik blij dat we nu hier wonen en hij zal donderdag dus naar Albany gebracht moeten worden. Donderdag was mijn plan om rond 8 uur te vertrekken. Nu moet de route dus een beetje om gegooit worden want ik ging nu net de andere kant uit dan Albany..

Iets zegt me dat ik maar snel mijn kop moet houden met zeuren over 4 nieuwe bandjes, een kleine beurt en keuring voor 400 dollartjes..

Das echter nog niet alle auto ellende. We hebben namelijk 3 auto's dus 3x ellende. Aleysha zou naar Unadilla gaan vandaag. maar ja..."800 dollar piece of shit" wilde dus mooi niet starten net als gister trouwens. Ik denk dat ze een nieuwe accu nodig heb.. Dat moeten we volgende week dus ook nog even gaan oplossen..kan er ook nog wel bij...

Morgen als de sode mieter weer effe naar Oneonta. Cable box inleveren. Ik had mijn internet box daar gelaten omdat die cable boer sukkels het hele gebeuren niet aan de gang kregen en als ik mijn box er uit haalde dan zat het motel zonder internet. De gasten bedoel ik dan. Inmiddels zijn de problemen opgelost en kan mijn box ingeleverd worden..Moet ook effe snel naar de doctor en om 2 uur weer thuis zijn omdat ze mijn matras komen brengen dan.. Althans dat is de planning.

Dan had ik vanmorgen de loodgieter hier weer. Ja het houd weer effe niet op he. Mijn sewer pijp in  de kelder lekt. Als ik de toilet door trek komt het in de kelder langs de pijp lopen in plaatst van IN de pijp. Ja je verzint het niet he...Net voor ik heir in trok heeft men een heel nieuw sewer systeem aangelegd. Al de pijpen vernieuwd. Behalve de pijpen van de toilet down... En welke lekt er nu....? juist...Dat kan toch alleen mijn gebeuren...?

Reacties

Sally op 20-02-2013 05:38

En ik was even bang dat er geen sappige verhalen meer zouden komen nu het hotel verkocht is maar ik heb me geen zorgen hoeven maken ;-p

Wbt je auto tja zond egeld maar vergeleken bij andere landen inderdaad nog een meevaller qua prijs. Succes met de loodgieter

Theo op 20-02-2013 10:44

Koopje. Hier kleine beurt, keuring, en 2 nieuwe banden en filtervervanging (ofzo) van de airco: over de 600 euro. Euro dus.

Annemiek op 20-02-2013 11:48

Je kunt hem bedanken dat je nieuwe banden moet, wie weet welke greppel je anders in terecht was gekomen.

Begint dit nu al een pechhuis te worden? Gelukkig alleen maar gehuurd!

Ymkje op 21-02-2013 02:23

Ha ha ha, ook ik was even bang dat de verhalen nu heel gezapig zouden worden. Niets is minder waar :) Ik hoop dat je en leuke mini break gaat hebben.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl