vandijkjes.punt.nl
Arbeid

Tja. Peet is nu Koos werkeloos. Kan best leuk zijn, maar voor mij niet zo. Vorige week dinsdag ben ik maar eens gelijk aan de sollicitaties geslagen. Internet is een fijne hulp tegen woordig. Werkeloos betekend ook geen inkomen en als je nu denkt dat ik na de verkoop van het motel de nieuwe Mercedes al besteld heb dan heb je het mis.

Ik had mezelf een maand gegeven. Een maand om te zoeken naar geschikt werk. Elke maand dat ik niet werk eten we spaarcentjes op. Spaarcentjes die ik wel anders gebruiken kan dan mijn vaste lasten te betalen. Ik heb namelijk een student dochter...Een student dochter die nu 2.5 jaar in haar studie $0.00 aan studie loans heeft en dat willen paps en mams graag zo houden.

Nou zoeken op internet. Maar wat wil Peet nu precies? Terug in een fastfood restaurant of toch een benzine station. Beide heeft zijn leuke en minder leuke kanten. Zoeken dus wat er beschikbaar is. In de eerste 3 dagen vond ik een 6 geschikte dingen. 

Nu 2 weken geleden had ik een eerste (telefonisch interview). Van een benzine station. Klonk heel leuk en naar mijn idee ging het interview best goed. Ik kreeg daarna een Mailtje met een berg papieren en vragen  die ik moest invullen. Daarna een mailtje dat ik in de komende weken misschine iets ging horen.

Ook een paar fastfood ketens trokken mijn aandacht. Waaronder uiteraard de Mac. Bij 3 verschillende owner operators een applicatie ingedient maar tot op heden geen enkele reaktie. ik vraag mij dan ook sterk af of die applicaties wel bij de juiste personen terecht komen. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat een owner die 11 restaurants heeft niet wil praten met iemand die vele jaren ervaring in een mac runnen heeft. Geschikte managers zijn hier absoluut  schaars.

Bij een concurent was men er wel als de kippen bij. Ik kreeg een telefoontje vrijdag waarin een vriendelijke man mij vanalles vroeg. Daarna nodigde hij mij uit voor een persoonlijk gezprek. Dat was vorige week dinsdag. Dat gesprek verliep heel goed. Hij was bijzonder geintresseerd. Althans zo leek het. Hij wilde ook graag mijn werk history bij de mac navragen. Nu wil het dat ik nog contact heb met een oud collegaatje die jaren mijn baas geweest is. Ze heeft me zelf ooit aangenomen, nu bijna 20 jaar geleden. Zij werkt nog steeds voor de Mac. Ik vraag haar telefoon nummer en ze geeft me ook haar @mail adres. Helemaal mooi want dat is een mailadres van het mac hoofdkantoor. Dus dan weet hij gelijk zeker dat hij niet een of andere vriendin aan de lijn heeft die een goed woordje wil doen.

Hij neemt inderdaad contact op met haar. En donderdag onderweg naar VA krijg ik een telefoontje. Hij bied mij een baan aan. Full time, general manager ( klinkt dat he..?)met alle bijbehorende dingen als ziekte kosten en 401K pensioen etc. Ook het salaris is precies waar ik naar zocht. Ik moet namelijk wel rond kunnen komen en liefst nog wat meer. Dus ik had een budget gemaakt met wat ik MOET verdienen om rond te komen en wat een iets meer gereivelijk inkomen zou zijn. Zodat ik ook de komende 5.5 jaar nog mijn studenten kan sponseren. Ik was heel erg vooruit denkend al zeg ik het zelf. gelukkig bood men mij het gerievelijke salaris aan.

Maandag was dus mijn eerste werkdag. Ja en das wel effe wennen hoor.. Ten eerste is het geen Mac, maar na al die jaren Mac zitten die regels er natuurlijk wel ingebakken. En hoe...

Nu zag en deed ik allemaal dingen die mij ooit bij de mac toch echt verboden waren. Sommige dingen heeeel erg verboden.. En nu doe je ze of zie je mensen ze legaal doen... Dat vergt even slik werk hoor...En ook een staaltje tong afbijten. Ik ben nu in training bij een collega store manager.. na 2 dagen heb ik het al gezien..Hoe is die gooser in vredes naam store manager geworden...??? Een echt winner...

Het voelt wel weer heerlijk om in een fastfood keuken te staan moet ik bekennen. En die drive he..Oh wat trekt die drive...Vanaf het moment dat ik die head set weer op heb was ik verkocht..Kan niet wachten tot ik klaar ben met die training en in mijn eigen restaurant kan gaan staan.

Dit restaurant is volgens de manager bijzonder druk. Volgens hem is het een zware en stressvolle baan...Daar moest ik goed rekening mee houden volgens hem... Ach de jongen weet niet beter waarschijnlijk niet beter. Met minder mensen op de payroll dan de kleinste Mac die ik ooit gerunt heb, waar ik ooit begonnen ben...Die ziel zou gillend weg rennen bij binnen komst op zondag avond bij de drive in NL. Waar er bijna 2x zoveel mensen tegelijk op de vloer aan het werk zijn dan hij in zijn hele store heeft.

Afijn we gaan hier absoluut lol beleven.

Kan ook wel merken dat ik een beetje uit het werk ritme ben.. Vandaag een shift van 10 uur. Pff deze dame is kapot...Morgen gelukkig een vrije dag.. Morgen komt ook mijn liefje thuis. Ik moet hem In Albany Airport ophalen. Zijn auto heb ik gister bij de garage gehaald. Die is gemaakt. De rekening was ie vast erg blij van geworden want die was nog meer dan hij verwachte... Eigenlijk moet ie gewoon van die auto af maar ja dan moet hij een andere kopen. Hij moet ook zijn schade nog laten repareren van de deer die hij aangereden had. Die schade was bijna net zoveel als de reparatie. Auto's.. ik ben toch blij dat ik een wat nieuwere gekocht heb vorig jaar. Geen gezeik met dure reparaties. Ik vond 4 nieuwe bandjes al geld zat.

Nu maar hopen dat de sneeuw storm die er aan komt mee gaat vallen..

Reacties

Sally op 27-02-2013 07:14

Fijn dat je weer een baan hebt en tegen het gewenste salaris.  Kan me voorstellen dat 20 jaar Mac niet zo maar naar de achtergrond verdwijnt. Jou nou een beetje kennende zal je straks in je eigen store aardig wat nwe regeltjes gaan invoeren. En mocht het toch helemaal niets worden zou ik gewoon op een andere manier die Mac owner met 11 stores benaderen voor een baan. Lijkt me idd stug dat die de sollicitatie appl. heeft ontvangen. Wdb ben je echt een wandelende relcame voor Mc.

Brigitte op 27-02-2013 20:07

hihi, ben dan toch wel benieuwd wat daar dan allemaal mag wat bij ons niet mag :)   Ik ga morgen weer lekker testen met Dual Point Service en Made for you, oftewel Platform Integration. 19 maart gaat ons eerste restaurant live. nu maken we alleen KVA produkten op bestelling, straks ook grill producten, dus mfy. maar dat is in de US al overal toch. Wij hebben echter "ietsje" hogere pieken dan in andere landen, dus gaat wel heftig worden. We gaan tegelijkertijd DPS doen, dus order en pick-up apart. Zijn het eerste land dat met 2 Order Ready Boards (afhaalpunten) gaat werken om die pieken op te vangen.  testen nu wekelijks 1 dag in de keuken van Hoofdkantoor. tot nu gaat het MFY prima, in de service liggen nog wat uitdagingen :)   Rest van de week zit ik op kantoor op de HR afdeling. Ook leuk, maar vermoeiend !

Hoe snel mag je naar je eigen store? hopelijk duurt het niet te lang, anders houd je geen tong meer over!

Susan op 28-02-2013 11:43

Super dat je nu alweer een baan hebt, Petra!

Ik volg je nog steeds, hoor! Leuk om je verhalen te blijven lezen.

Hug uit de Achterhoek.

Susan

Susan op 28-02-2013 11:43

Super dat je nu alweer een baan hebt, Petra!

Ik volg je nog steeds, hoor! Leuk om je verhalen te blijven lezen.

Hug uit de Achterhoek.

Susan

Peter op 02-03-2013 14:45

Mooi om te lezen dat je een leuke baan hebt gevonden! Succes!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl