vandijkjes.punt.nl
Laatste artikelen

Ja inderdaad alweer 2 weken...waar blijft de tijd..?

Inmiddels ben ik in mijn 2de week bij een grote benzine maatschappij. En of ik het leuk vind. Jazeker..Er werken hier namelijk mensen met verstand en ze gebruiken het ook nog meestal.

De manager die mij traint neemt zijn taak serieus en komt zelfs op zijn vrije dag nog even langs om iets met mij te doen. Kijk aan das wel even een verschil he..

Aleysha is druk met de SAT's. Dat zijn testen die men gebruikt voor de college. Inmiddels zijn we druk aan het kijken naar open dagen en college. Ze moet nog een jaar highschool maar de aanmeldingen moeten meesal begin van het jaar de deur uit. Aleysha weet heel goed welke richting ze op wil maar welke college das nog even een ander verhaal. Het liefst wil ze naar Manhatten maar die droom heb ik hopelijk naar het land der dromen geholpen. Een simpel reken sommetje wat leven onderhoud daar kost, ja daar werd Aleysha niet vrolijk van. En pap en mam kunnen dit niet betalen. Heel simpel.

Dus is ze nu druk bezig met hier in de omgeving te kijken. Gelukkig zal Aleysha strakt wel recht op studie finaciering hebben. Gj gaat namelijk trouwen over 3 weken. Dat betekend dat haar status volgend jaar veranderen zal.

Inmiddels is de zomer hier los gebarsten. 2,5 week geleden hadden we nog een kleine sneeuwstorm, wat gelukkig niet bleef liggen maar inmiddels hebben we de afgelopen week kunnen genieten van 27 graden. Hier in huis zijn geen hordeuren. In de schuur lagen er nog wel een stuk of 3 maar geen van die deuren paste. maar niks is mijn handy man te gortig en inmiddels heeft de achterdeur en de zijdeur een hordeur. Ook nog eens met extra kat beveiliging. De katten hebben namelijk de onhebbelijke gewoonte om door hor gaas heen te krabben.

Jan had wat schade aan zijn achterbumper wat hij nooit heeft laten maken. Nu had hij in februari ook nog eens dat hert op zijn auto wat resulteerde in schade aan de voor bumper. Met ducktape zat de bumper aan elkaar geplakt. Hij stond erg in dubio. Wat te doen. Een andere auto of laten maken. Nu begon de auto ineens ook nog eens olie te gebruiken en hij vreest voor een nieuwe aankomende reparatie. De auto heeft hij nieuw gekocht 6 jaar geleden en in die 6 jaar dus gewoon finaal de grond in gereden. 190.000 milen op de teller.

Dus besloot hij dat het tijd wordt voor een andere. Inmiddels heeft hij die gevonden. Van inruilen was geen spraken want niemand wil die auto van hem hebben. Hij heeft nu een SUV. Vraag me effe niet welk merk. Maar een hele mooie auto..

2 weken geleden ben ik bij Cal op bezoek geweest. Ik kreeg via FB een berichtje van 1 van de dames bij de benzine pomp. Hij wilde chicken, cornbread and booze..Nou dus aan het cornbread bakken. Hij was zo blij als een klein kind. Hij heeft ook 2 uur aan 1 stuk zijn gal gespogen over de nieuwe eigenaren. En voor degene die hem persoonlijk hebben leren kennen, die weten hoe dat er aan toe gaat. .Hij kan niet met ze overweg das duidelijk. De bijnaam die hij voor haar gebruikt is niet voor herhaling vatbaar. Maar zo'n beetje het ergste wat je een vrouw kan noemen.begint met een C en hij gooit er voor de gezelligheid ook nog maar de dikke F voor.

In het motel heeft men een soort half way house gemaakt. Of wel een basis waar mensen die bv uit jail komen kunnen verblijven. Ze zijn namelijk erg Christelijk en dan moet je iets voor de medemens doen. Bv een bewoner die er al een hele tijd was op paas zondag er uit gooien omdat hij zijn huur niet op tijd betaald had en hij te veel dronk en volgens hen is het een sober motel...Right...Men heeft nu een jail klant die net 8 jaar jail er op heeft zitten en nog een jail kalnt en een sex offender. Gezellie...Cal wees op zijn geweer dat hij in de hoek van de kamer heeft staan. And it is loaded zei hij overtuigend en ik geloof hem nog ook.

Ja die nieuwe gasten dat is wat. ik heb inmiddels ook een akkefietje met hen. Al weet ik nog even niet in hoeverre. Ik heb alleen een @mail van mijn advocaat. Een mailje dat mij WILD maakte...Morgen 9 uur hang ik aan de telefoon. Christelijk laat me niet lachen. Het is een geld wolf..En dan druk ik mij nog zeer aardig uit. Een grote leugenaar kan er niks anders van maken..Daar over later meer.

Reacties (5)

Nou je zou denken dat ik de afgelopen week tijd zat had om te bloggen. Maar de week is voorbij gevlogen.

Ik zal effe bij het begin beginnen. De vierkante hamburger club waar ik in dienst was.

Zoals ik al eerder zei, die store manager daar is wat mis mee. Hij moest mij trainnen maar daar kwam  dag na dag, week na week weinig van terecht. Ieder bedrijf heeft zijn eigen systemen en als je mij niet laat zien hoe het werkt dan kleer ik dat nooit. Simpel. Nadat ik dat aangegeven had bij de grote baas, zou er verandering in komen. Nou in 2 weken gebeurde er weinig. Ik werkte bijna niet met de store manager omdat of ik of hij vrij was en als hij er was overdag dan had ik een sluit dienst.

Vorig week woensdag was hij vrij en ik was de manager voor die dag. Wat mij betreft ging die dag prima.

De volgende dag kom ik voor een sluitdienst en C de store manager roept mij naar zijn office. Er waren 3 klachten binnen gekomen voor woensdag. Hij hield een heel pleidooi hoe erg dat was. Er waren klachten over snelheid en slechte kwaliteit food. Echt waar??? Hij laat mij snel de klachten zien.

Klacht 1 was iemand die in de middag lunch 15 minuten in de drive gestaan had en een drink mistte. 15 minuten in de middag lunch in de  drive...Hummm Iedereen die in fastfood werkt weet dat 15 minuten een heel erg overdreven tijd is. Klanten die 4 minuten in de drive staan daar lijkt eht altijd veel langer voor. Kan zijn dat het bijdeze auto wat langer duurde. Maar nooit 15 minuten. Dat ie een drink mistte. Ja dat kan best zo zijn.

Klacht 2 was een klacht over een minder vriendelijke medewerkster en koude friet.

Klacht 3 was iemand die een totaal verkeerde order had gekregen en slecht behandeld was. C vertelt mij ook nog met zo'n grijns op zijn gezicht dat er nooooit klachten kwamen op tijden dat HIJ er was. Nou nou dat is wel erg zelf ingenomen.

Later die avond bekijk ik de klachten nog eens rustig. Klacht 1 is wat het is.

klacht 2 was s'avonds tussen 7 en 9. En mijn dienst was om 7 uur afgelopen. die is dus niet van mij maar voor de avond manager.

Klacht 3 lees ik door en snap er weinig van. In de lunchrush was ik namelijk werkzaam bij de drive en ik kan mij helemaal geen klant herinneren die een verkeerde order had gekregen.

Dan zie ik ook waarom. De klacht was wel op donderdag binnen gekomen, maar de visit date was dinsdag...AHA  en ik was dinsdag vrij en raad eens wie er wel dinsdag de leider was..Juist C..

Uiteraard laat ik hem dat ook weten.. Maar zijn reactie is lauw. Nog steeds te veel klachten. ja inderdaad maar niet allemaal op mijn lijst..

Vrijdag kom ik weer voor een avond dienst en weer mag ik naar zijn kantoor. Ik had niet gecontroleerd of de ice bin leeg was en die stond die opchtend vol smelt water en is nu verstopt. Echt waar..Nou luister eens makker..Die ice bin was wel leeg want dat had ik namelijk persoonlijk helemaal zelf gedaan. En ook schoongemaakt. Hij reageerde of hij er geen snars van geloofde en ik zeg hem, nou kijk de camera dan na dan zul je mij dat ding leeg zien scheppen en schoonmaken. Probleem opgelost.

Ik loop naar voor en de ice bin is vol met water waar ice in drijft. Men moet nu dus ice scheppen uit ice dat drijft in water.. dat is dus een bagger iets. Dat moest men dus al de hele dag want het is 5 uur als ik daar kom. Ik open de voorkant van de counter en ik zie het probleem gelijk. De afvoer slang is geknikt. Probleem opgelost en het water loopt er uit. reaktie van de medewerkers. oh great..yes that thing is broken all day, because they didn't empty it last night...grgrgr

Ten eerste gaat dat ding niet verstopt zitten al zou hij niet leeg gehaald zijn. Dan smelt het ice langzaam en water loopt weg. Dat zou C toch moeten weten. Maar blijkbaar was het probleem oplossen geen prioriteit van hem en moest iedereen in water hun ice scheppen. Sukkel..

Die avond waren we met 1 persoon minder. Ik had dis al aan gekaart maar zijn reaktie was. No that's the normal amount of crew. Nou mooi niet want geen avond zijn we met 3-en in plaatst van 4 en al helemaal niet op een vrijdag..Je mist die extra persoon vanaf 8 uur enorm. Ik was er behoorlijk pissed over. Dat had ie express gedaan. Ook de crew was niet blij. je kan gewoon niet de snelheid en de kwaliteit leveren. Omdat je na 8 uur maar 1 persoon had die de sandwiches kan maken voor de drive and counter.

De manager die de bestellingen doet moest naar een andere store. C had mij vertelt dat ik dat dan ging doen. Prima. Maar de maandag kwam dat hij weg was en nu moest ineens een andere manager het doen. Iemand die dat ooit wel geleerd had maar in geen maanden gedaan. resultaat was dat je vrijdag niet meer in het magazijn kon lopen vanwege de veel te veel bestelde zooi. En we kwamen ook vanalles te kort. De reden was dat zij het kon en hij geen tijd had om mij te laten zien hoe het werkte. Volgens hem was het  zo moeilijk en bla bal bla. Ik had hem vertelt dat als hij mij liet zien hoe het werkte dan kan ik het. ik heb namelijk voor veel grotere restaurants besteld...Maar daar had ie weinig vertrouwen in.

Ons management rooster eindigd zondag maar de nieuwe was nog niet opgehangen. Niks raars hier want de roosters zijn altijd laat. De crew roosters hangen ook niet voor zondag avond terwijl ze maandag beginnen. Ik kijk in de computer en ik vind het. In de komende 4 weken zou ik dus 1 dag met hem samen werken. De rest is of ik of hij vrij of ik draai sluit diensten. Ik draaide de komende 4 weken 3 sluitdiensten per week. echt waar.?? Nou ben ik niks te beroerd om een sluit dienst te draaien maar ik ben aangenomen om getraint te worden als GM en niet als zijn nationale sluiter. Volgens hem moest ik eerst sluit diensten goed kunnen draaien voor iets anders. pardon..? Ik heb sluit sliften geleid die A veel meer omzetten dan jou zaakje en B met veel meer personeel dat hier. Er is niks mis met mijn sluitdiensten.

Ik was dus pissed want die zou betekenen dat er van enige training wederom geen snars terecht komt. Ik laat hem een briefje achter. een wat minder vriendelijk briefje.

De volgende morgen gaat de telefoon. Mijn baas. C had hem het briefje gegeven. Ik leg hem uit dat er van training niks terecht kwam en dat ik het zat was. Maar mijn baas zei dat hij van C gehoort had dat ik een sluitshift nog niet aan kon. WHAT...En dat ik die eerst goed moest leren voor ik een eigen store kon leiden. ja zo lust ik er nog een paar...Ik vertel hem dat als dit rooster zo in effect gaat dat ik hier niet voor aangenomen ben. Ik ben aangenomen om getraint te worden als GM als dat niet kan dan ben ik op de verkeerde plek. We verschillen blijkbaar behoorlijk van mening en ik vertel hem dus dat ik dit niet ga doen zo. Dus dat betekende einde verhaal.

Dus dat was einde vierkante hamburger club. Ik begrijp heel goed waar de schoen wringt. Die C Voelt zich bedreigt door mij en ik pas er voor om een competitie met hem aan te gaan. Als dit de kwaliteit van managers is dan ben ik beter dan dat.

Dus deze week is peet koos werkeloos. Ik had nog een berg tax werk te doen wat ik die maandag afgemaakt heb. En dinsdag dus weer baantje zoeken. Internet is een goede bron. donderdag had ik 2 sollicitaties. 1 bij een grote benzine maatschappij. Dat ging erg goed. het klikte en vandaag heb ik een 2de gesprek met de CEO.

De 2de ging ook goed, alleen had ik veel te veel ervaring volgens haar. Maar dit bedrijf heeft meerdere bedrijven. O.a. de casino met meerdere restaurants. ze hadden helaas geen opening voor een storemanager in de benzine pompen die men heeft maar wel in de casino. Ze beloofd mij te gaan bellen als ze met 1 van de anderee managers gesproken heeft. want volgens haar zijn er absoluut posities waar ik in zou passen.

Nou ik ben benieuwd. Die eerste lijkt mij wel wat. Ik hoop dat dit wat wordt.

Uiteraard heb ik ook alle local Mac's benaderd maar volgens mij leest nooit iemand hun internet appications want ik heb er 1 ingestuurd bij 12 Mac's en tot op heden geen enkele reaktie. Dat lijkt mij toch erg vreemd. Als ik supervisor of owner was en er solliciteerd iemand met zoveel mac ervaring dan zou ik daar toch minimaal mee willen praten. Volgens mij komen die appications nooit op de juist desk terecht. Via internet kan ik de eigenaar maar niet vinden. Ik denk dat ik deze week ze maar eens af ga lopen om te zien of ik een telefoon nummer van een supervisor kan los peuteren.

Dan waren we deze week in de ban van de Boston bommer uiteraard. Mensen lief wat een drama zeg. Wat bezielt dergelijke gasten.

2 weken geleden hadden we het ook nog eens dicht bij huis. In herkimer, een plaatst hier 10 mile vandaan was een man opgestaan die het nodig vond om die dag maar eens in het rond te gaan schieten. Hij schoot in de plaatstelijke auto wasserette 2 mensne neer en ging daarna naar de plaatstelijke kapper en schoot daar ook nog een 3 mensen neer. 4 mensen overleden. de eigenaar van de kapperzaak overleefde een schot wond. Daarna verschuilde hij zich in een gebouw en het duurde tot in de volgende ochtend tot men hem er uit haalde. Dit kon hij niet na vertellen.

Hier in de omgeving was dus alles gesloten of in lock down. Als er iets is in de omgeving dan gaan scholen e.d in lock down. Ook bij Aleysha school was er spreken van een lock down maar gelukkig konden zij gewoon naar huis.

Kwam wel heel dicht bij hoor. Wat een idioot zeg..

Deze week leek de lente zijn intrede te doen maar donderdag was het weer erg koud. Het ging van 20 graden naar 5 graden. Het waaide donderdag ook nog eens hard en een boom zorgde er voor dat half New hartford zonder stroom kwam te zitten. Ook de school. Die draaide nog een uurtje op de noodverlichting en generatoren maar toen die ook uitvielen was het over uiteraard en ging de school dicht. Dat kon men uiteraard niet omroepen en dus moest emn langs elke klas en met een grote hoorn het omroepen.

Aleysha sms-te mij dat men early dismissal kreeg. Ik keek naar buiten waar de regen echt met bakken naar benenden kwam. Ik dus maar even in de auto gesprongen om het kind te halen want 10 minuten in deze regen zou betekenen dat ze toto op het bot nat zou regenen.

Jan heeft inmiddels de katten krab paal klaar. De katten vinden het werkelijk geweldig.

 

Aleysha heeft inmiddles een nieuw idee ontwikkeld. De zonder is heel erg groot. Mevrouw heeft ergens een grote tv voor nop op de kop getikt. Heeft ook een recliner chair gekocht voor $3. Het moet een game room gaan worden. Inmiddels heeft Jan al zijn DVD hierheen gesleept. En allerlei games.

Jan heeft een tijdje geleden een hert op zijn auto gehad. De verzekering heeft de check voor de schade gestuurd. Maar die auto heeft nu schade voor en achter. De bumper hangt nu met duck tape aan elkaar. maken of niet maken..De auto begint nu ook ineens allerlei motorische problemen te krijgen. Een paar weken geleden heeft ie hem al meoten laten maken en het ding zuipt ineens olie en er is nog iets mis (ben effe vergeten wat) maar hij valt dus bijna letterlijk uit elkaar.

jan heeft na weken van twijfel de knoop door gehakt. De auto heeft ook behoorlijk wat milen op de teller. Tijd voor een andere. Dit weekend gaat hij een andere kopen.

Gisteren moest hij naar zijn huis. Een paar weken geleden is er een waterleiding gesprongen die 3 dagen water heeft staan spuiten. Gevolg, behoorlijk wat schade aan de badkamer vloer die blijkbaar toch al niet al te best was. Hij heeft gisteren de waterleiding gemaakt. Zo blijven we bezig.

Reacties (7)

Het lijkt nog maar afgelopen week dat ik geschreven had maar inmiddels is dat alweer wat langer geleden. Ben zo enorm druk op moment. 50 uur per week werken, dan op je vrije dagen je bezig houden met tax returns. Proberen ook mijn school niet helemaal de soep in te laten lopen. Ben zo vreselijk achter, het is gewoon niet mooi meer.

Mijn werk, ach het is een hoofdstuk apart he en dat zal het altijd wel blijven. Medewerkers in Amerika zijn toch echt een ander verhaal dan in Nederland. En de drama's die mensen hebben of kunnen veroorzaken, daar lusten de honden geen brood van.

Vorige week zaterdag moest ik op cursus. Een food safe curses. verplicht via NY state. Je krijgt dus een boek en dan een hele dag in de klas.. Daar zit je dan met 10 anderen uit verschillende restaurants. Leuk ja dat best maar BORING. De supervisor van ons gaf die curses en leest dus het HELE boek. Nou ja wij lezen dus. hard op, iedereen een paar bladzijden en dan de vragen maken. Een clas voor dummies dus.

Van mijn restarant gingen we met z'n drieen. Een jonge gooser, enthousiast, heeft overwicht, heeft hersens en kan logische nadenken. Een potentieel goeie manager. Dan een 39 vrouw M. Die M is een drama queen eerste class en daar zit je dan een uur mee in de auto heen en terug. Heel fijn! Ze is een soort "wanna be manager" Ze kan werkelijk niks en een verstand.. Hopeloos gevalletje..

Tijdens de curses had men gelukkig goed gezorgd voor coffee en natuurlijk allerlei lekkers te eten. Donuts, bakken met snoepjes. om er voor te zorgen dat we niet in slaap vielen waarschijnlijk. Er kwam geen eind aan. Om je een voorbeeld te geven van mijn ellende. Iedereen moest hardop lezen. Nummer 1 een paar bladzijden dan nummer 2 enz enz. dan was er een 18 jarige dame van een ander restaurant (gelukkig, je zal het  in je restaurantant hebben). Die was aan de beurt. Nou ben ik geen ster in Engels lezen maar zij kon het woord barbecue niet eens hard op voor lezen. Iemand anders moest het woord voorzeggen...OMG...

Aan het einde van de dag was er dus de test.. Het zou 10 dagen duren voor we de uitslag kregen. Ik had soms wel even moeite met sommige vragen. Wendys heeft andere standaard dan NY state en hier moest je dus gaan bij wat NY voorschrijft. Maar dan heb ik ook nog ergens op de harde schijf wat Mac temperaturen etc zitten. Ik zal er vast een paar omgedraait hebben. Maar dat mag de pret niet drukken. Vandaag kwam de uitslag.

Mijn 2 collega's mogen het beide over doen maar ik ben er gelukkig 5 jaar van verlost. En nog wel met de hoogste score van de class. Mag ook wel hoor met dat niveau. Ik zou me de ogen uit mijn kop geschaamd hebben als ik gezakt was.

Dan ben ik nog steeds in training. Ik had een beetje het gevoel dat het allemaal niet snel genoeg ging. De store manager gebruikt mij een beetje als een extra  "gratis" personeels lid en ik was het zat. Dus de big boss maar eens een mailtje gestuurd. En dat hielp. Hij heeft opdracht gegeven mijn trainingsplan de prullebak  in te verwijzen en de store manager moet nu alles met mij samen doen. Vanaf deze week ben ik ook de leidende store manager en hij mag... tja doen waar hij goed in is.. NIKS...

Na een berg met sluit diensten was ik wel zover dat ik het alleen kon, maar volgens hem was hij nog niet zeker of ik wel een shift kon leiden in de avond.. WTF..You got to be kidding me..Ik heb shifts geleid met 55 mensen op de vloer. Sluitdiensten die 10 zo veel omzetten als hier. Dan zou ik niet 5 mensen in het gareel kunnen houden en een sluitdienst kunnen draaien...Hij is overigens geen avond er bij geweest want ik heb hem nog nooit een sluitdienst zien draaien. Niemand trouwens.. kan je nagaan.

Afijn over 3 weken ben ik van hem af.

Hier thuis gaat alles lekker. Jan zijn kat is inmiddels ingeburgerd. Wordt nog wel belaagd door de 3 anderen maar begint zijn eigen plekje te veroveren. Dat verwende beesd wil trouwens elke nacht in bed slapen. En die denkt dan ook dat het bed van hem is of zo. Of hij loopt midden in de nacht over mijn hoofd heen en gaat vrolijk op mijn kussen liggen..de grapjas.

4 katten in huis en een hele kleine krappaal was ook wat zielig dus Aleysha en Jan hebben er 1 ontworpen. Uiteraard eentje met 4 verdiepingen. 2 verdiepingen zijn inmiddels klaar. Leuk eh vloerbedekking..

De katten vinden het ding nu al geweldig, ze zijn er niet af te slaan.

De basement is inmidedels veranderd in een gereedschap/ werkplaats. Bergen met aparaten worden er in gesleept.

Deze week hadden we ook een "to do lijstje" Aleysha heeft spring break en dus naar mijn favoriete club. de DMV. Buiten het feit dat je die bijna niet vinden kan hier. Er staat namelijk buiten nergens een bordje...En bedenk dan maar eens dat de DMV in het trein station zit...

Ik kom binnen om op ons rijbewijs het adres te veranderen. Dan loop je naar het formulieren rek.. Je vind een formulier dat zegt. "change of address". Ha denk ik gevonden. het is voor het veranderen van je adres op je NY state ID/driverslicense.. kan niet missen toch..?

Nou dus wel....We vullen het in en gaan in de rij staan.. Iedereen die wel eens bij de DMV is geweest kent ze wel. Kom je eindelijk bij de bali en je geeft het formulier en ik heb alles bij mij. Rijbewijs, paspoort, bewijs van mijn adres etc etc. Een tas vol. Ik vertel de mevrouw waarvoor we komen. Ze kijkt naat het formulier..Oh ma'm you jhave the wrong form....!!! WHAT????????? Ik moet dit  formulier hebben en ze geeft me een ander formulier. Een applicatie voor het aanvragen van een rijbewijs.. Uh maar ik wil geen rijbewijs aanvragen, ik HEB er al 1. ik wil het adres veranderen. Uh yeh maar dat is toch niet het goede formulier. Ik moet echt de aanvraag hebben.. Nou schiet mij maar lek...Ik mag het gaan invullen....EN DAN WEER AANSLUITEN ACHTER IN DE RIJ...*(^&^9876&^$#*^&&^&#%$#^%#^... En dan vraag je je af waarom die gasten achter tralies zitten..???

OK we vullen dit formulier in.. En WEER in de rij... Eindelijk zijn we aan de beurd. Ze kijkt ernaar ver typt vanalles in. Geen bewijs stukken nodig blijkbaar en ik krijg een nummertje om weer in de wacht kamer te gaan zitten. Want dan moet ik wachten tot ik naar de bali cash mag om daar af te rekenen...

Dan eindelijk wordt mijn nummertje omgeroepen en ik mag naar een ander gedeelte van het gebouw waar nog 6 balies zijn. ( ook achter tralies trouwens) Af rekenen en klaar is peet. over 10 dagen krijg je hem thuis gestuurd.

Dan kunnen we gaan en das maar gelukkig ook want als ik nog 5 minuten langer naar het werk tempo van die gasten had moeten kijken, dan was ik gegarandeerd in slaap gevallen.

Op naar soap nummer 2. De social security office... Al meerdere malen hebben we geprobeerd om voor Aleysha een ssn nummer te krijgen. Is gewoon een stuk handiger een zeker met college aanvragen in het vooruitzicht. Maar mijn kinderen kunnen officieel geen ssn nummer krijgen. Bij Shirley lukte het op een gegeven moment, maar met Aleysha nog steeds geen luck. En in Oneonta kent men mij inmiddels ben ik bang voor. Dus nu in Utica. Nieuwe ronden nieuwe kansen zullen we maar zeggen. Ik heb uitgevonden dat ze namelijk wel een ssn nummer kan krijgen als je het nodig hebt voor state hulp. Voor foodstamps etc. Nou kan ik helemaal geen food stamps krijgen no matter what, maar dat snappen die gasten toch niet. En inderdaad het is gelukt. Ook hier val je bijna in slaap van het werk tempo van die lui. Als ze nog langzamer gaan lopen gaan ze achteruit, ik zweer het je. Toppunt was wel dat ik een dame zag rond lopen die naar haar werk plek ging met een mandje met allerlei body lotions er in....

Jan is inmiddels ook ingeburgerd. Voor hem een grote verandering. Hij heeft nooit met iemand samen gewoond, is nooit getrouwd geweest. Een soort verstokte vrijgezel. Nu ineens een huis delen met mij en Aleysha, das even wennnen. Hij heeft namelijk ook geen kinderen.

Gelukkig kan hij het erg goed vinden met Aleysha. Ze spant hem voor elk karretje dat ze kan bedenken. Oh Jan ik wil een nieuwe krapppaal, kan jij die bouwen. Al  kibbelend over het ontwerp worden er materialen gehaald. Oh Jan ik wil vissen. Oh wacht Jan heeft in zijn huis nog een groter aquarium. Hoppa dat wordt opgehaald en volgegooid. Je ziet hem in 1 van de foto's.

Eten is ook soms een dilemma. 5 uur etens tijd dat kent Jan niet. En van groentes moet ie al helemaal niks hebben. Maar de maaltijden die hij normaal at, tja daar zijn wij weer niet zo gecharmeerd van. Aardappel puree soppend in "gravy" of pasta uit blik. Met een angstaanjagende blik zit ie af en toe te eten, proberen te ontdekken wat voor "strange stuff" wij nu weer verstopt hebben in het eten.

Inmiddels lijkt het er op dat we van de winter af lijken te komen. Zal tijd worden. Vorig weekend werden we nog een keer wakker in een witte wereld.

Maar nu stijgen de temperaturen gestaag richting de 15 graden soms...

 

Reacties (4)

Het was even stil hier. Combinatie van druk, druk druk en niet zo wonderfull in mijn vel zitten. Meeste mensen weten het inmiddels wel. Vorige week was de geboorte dag van mijn zoon Mikey. Helaas overleed hij en deze week is voor mij altijd moelilijk doorkomen. Hij had inmiddels 20 moeten worden. pff 20 jaar. Mijn gedachten gaan dan altijd allerlei kanten op. Hoe had ie er uit gezien, wat zou die nu doen, welke college zou hij gaan enz enz.

Vragen die nooit beantwoord gaan worden dat weet ik ook wel maar je blijft ze je afvragen. Maar ook gaan mijn gedachten deze hele week altijd terug naar die tijd. Zijn overlijden en alles wat daar op volgde. Het voelt als vorige week. Ook gaan er dingen door je gedachten heen waar je eigenlijk niet heen zou moeten gaan. Mijn zoon is begraven, die gedachten kunnen mij soms wild maken. Het idee dat je kind ergens begraven ligt in de koude grond, bloot gesteld aan de elementen. Ik weet wel dat je zo niet denken moet, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En niet alleen overdag achtervolgen je dergelijke dingen. Ook als je slaapt komen dergelijke dingen voorbij met alle fantasie die een mens  kan hebben. En een mens kan rare dingen dromen dat is me wel duidelijk.

Sommige mensen vinden troost bij hun geloof. ik ben er geen van. Het tegenovergestelde. Ik wil dan ook niks horen als dingen waar mensen mee kunnen opkomen. Als het is Gods wil en dergelijk. Please give me a break en laat God er buiten.

Verder zoals ik al zei druk. druk met werk onder andere. Inmiddels ben ik aardig ingeburgerd in de Wendy's. Ik wen langzaam aan hun procedures en gewoontes. En ik verbaas mij nog dagelijks over de stommiteit van sommige mensen. Ik wist niet dat ze zo stom gemaakt werden, serieus...

Mijn crew training zit er nog neit op maar ik loop wat voor in de voorspellingen. Waarschijnlijk is hun trainings programma ook wat meer gemaakt voor managers die wat minder werkende hersencellen hebben.

Hier in huis zijn de meeste dozen uitgepakt. Ik had wat ruimte gebrek in boekkast ruimte. Of te veel cookboeken. Maar Jan had een oplossing en knutselde in een rap tempo een nieuwe boekencase in elkaar. En die zit inmiddels ook alweer vol.

We hebben er ook een nieuw huisdier bij. Een cat. Nou hoor ik mensen denken, een cat..? Hield Peet niet van catten? ja ik ben inderdaad neit gek op katten. Maar had er inmiddels 3. 2 van Aleysha en die van Shirley. Bij Josh thuis hebben ze namelijk een cat die geen andere catten duld. Maar Jan heeft ook een cat. En wat voor 1. Ongeveer net zo groot als de 3 van mij bij elkaar. Jan zijn cat verbleef tot nog toe in zijn eigen huis maar Jan is nu in de proces van hier intrekken en dus kwam de cat afgelopen week hier heen.

Haplo zoals hij heet (happy in de volksmond) is dan een monster cat, maar hij is nogal bang uitgevallen. De catten van mij blazen tegen hem alsof hun leven er vanaf hangt en hij kijkt hen gewoon aan, zo van wat moet je nou? Hij moet er niet te veel van hebben. Happy is ook niet veel aan mensen gewent en geluiden die een huishouden met een teenager maakt. Hij is geen boven verdieping gewent en als iemand de trap oploopt dan zoekt ie een veilig heenkomen onder de bank of kast of waar dan ook.

s'Nachts ligt ie het liefst op bed. Hij is een beetje verwent. Loopt midden in de nacht gewoon over je hoofd heen. Maar heel langzaam komt hij uit zijn schulp. Hij heeft natuurlijk ook 5 jaar alleen bij Jan gewoond. En nu ineens nog 2 mensen en 3 catten... Happy was ongeveer 2 toen hij bij Jan kwam en kwam uit een asiel. De history van die 2 jaar is ook erg onbekend. Dus waarom hij zo bang uit gevallen is, blijft waarschijnlijk een raadsel.

Onze catten vinden het maar raar. Willen er niet te veel van hebben. Happy ligt te slapen boven en 1 van onze catten staat bij de deur van de slaapkamer hopeloos naar me te kijken zo van...Uhh hij ligt op MIJN plekkie..

Verder ook druk met de taxes. Het is tax time hier en ik hobby er ook wat bij. Houd me van de straat. Intussen probeer ik ook mijn schoolwerk bij te houden maar dat is toch wat lastig. Lang leve een kindle. Aleysha heeft al jaren een Nook en Jan had een kindle. Ik heb nu ook een kindle. Wat een uitvinding is dat zeg. Ik kan nu mijn schoolwerk overal lezen en  ik kan overal zitten in plaats van achter de computer. Mijn laptop is een paar maanden geleden overleden en ik was van plan een nieuwe te kopen. Maar nu hebben we de motel computer in de kamer en vond ik dat wat overdreven om dan een laptop te kopen. In het motel moest je dan in kantoor zitten waar geen verwarming  was. Het voordeel van een laptop was dat je op de bank kon zitten. Maar de kindle heeft dat "probleem" dus opgelost. Buiten het feit dat je boeken kan lezen en spelletjes kan doen. Wat een uitvinding zeg!

Dan heb ik een probleem. Op mijn werk mag je geen horloge om je pols hebben. Nou mooi dat ik nog een hangend horloge had uit mijn Mac tijd. Dus opgezocht en ja batterij leeg. Dus hop naar de mall om een batterij te vervangen. Haha ja was het maar zo'n feest. Inmiddels zo'n beetje elke winkel geweest waar men horloges verkoopt. 2 ervan (van de 9 !!) die baterijen vervangen.. MAAR met geen mogelijkheid krijgt men dat ding open..Heb ik weer. Ook een nieuwe kopen is niet zo makkelijk want ik kan er niet eens 1 vinden, behalve voor mannen, van die dingen die zo groot zijn als een compas.

Verder gaat alles zijn gangetje. Beetje aanpassen hier en daar. Jan heeft wat Amerikaanse eetgewoontes en vind veel dingen die ik kook maar vreemd. Rauwe andijvie moet ie dan ook niks van hebben. En eten zonder gravy is ook niet iets wat hij erg kan waarderen. Zijn kookkunsten zijn soms voor ons weer vreemd. Al kan hij best koken en maakt zeker dingen die bij ons goed in de smaak vallen. Beetje geven en nemen in de cultuurverschillen die er toch wel degelijk zijn.

Ook heeft hij zijn leven lang alleen gewoont en nu ineens in een huis met een teenager erbij. Die haar rotzooi overal laat slingeren. Gelukkig kunnen ze het wel goed met elkaar vinden. Inmiddels hebben we Jan zijn aquarium hier en Aleysha heeft hem met alle plezier vol gegooit met vissen. Ze kunnen er uren zoet mee zijn.

Reacties (10)

Nou tijd voor een up date-je zeg maar. Na een volle week gewerkt.

Tja wat zullen we zeggen. Het restaurant and "the business" ja dat is me.. fastfood keuken, drive, mijn ding. Maar die mensen he.. Ik wist niet dat ze ze zo dom maakte. Laat staan dat dergelijke mensen bij een fastfood keten werken. Veel mensen denken altijd nogal minnetjes over fast food. Hoe vaak ik in het verleden niet gehoort heb : Oh je werkt bij McDonald's? en dan het gezicht erbij. Mensen denken dat je daar alleen maar burgers kan flippen waar je verder geen werkende hersencellen voor nodig hebt.

Maar zo'n restaurant leiden daar komt toch effe meer bij kijken. Apparatuur die je moet kennen, kunnen bedienen en liefst ook nog repareren. Ramazan ik mis je...! Foodsafety. De regels van foodsafaty zijn niet misselijk al zijn ze hier wel een stuk minder als in NL. Product kenneis en die burers in elkaar zetten met alle regels en procedures handhaven. Cijfers bij houden, je foodcost, je labor, je inventory enz. En het moeilijkste van allemaal. De mensen leiden. Die doen namelijk nog wel eens niet wat je wil. Heel vervelend soms. Met name doen ze niet wat je wilt als je er niet bent. Das ook zo handig..

Nou in het restaurant waar ik nu werk, werken best aardige mensen. Ok sommige zouden het bij mij niet lang overleven. Zo werkte er van de week een mevrouw. Ik schat een kleine 40. Ze stond aan de grill. Ik stond aan de dresstafel, burgers in elkaar te bouwen. Zij hoefde alleen maar rauwe burgen op de grill te leggen en ze letterlijk te flippen. Tijd genoeg. Achter ons is het  friet station waar ook fish en chicken en nuggets gebakken worden. Met grote regelmaat peipt er daar wat. of dat de friet weg moet, of juist klaar is of de nuggets. Het houd niet op. ik ben redelijk druk met name omdat ik al die burgers nog enit echt in mijn geheugen heb. Nou moet je niet denken dat ze zich ook maar 1 keer omdraait om een piepje uit te zetten of een mandje friet in het vet te laten zakken. Nee ze kijkt gewoon langs mij heen alsof ze geen piepje hoort. Zelfs niet als er 4 tegelijk piepen.

Dat gaat zo een poosje door en het ergerd mij mateloos, want ik heb er geen tijd voor. Op een gegeven moment ben ik het zat. Ik mag dan in training zijn maar kom op zeg... Er piepen 3 dingen en ze kijkt mij aan zo van leuk hier he.. Uh do you have a hearing problem or so..? ze kijkt me aan zo van waar heb je het over... en haar aandacht gaat weer terug naar haar burgers.. Het dringt niet eens tot haar door... Dat zou een eerste JTB-je zijn...of wel Jas-Tas-Bali...

Maar je hoeft geen crewlid te zijn om ze niet allemaal op een rijtje te hebben. Wat te denken van meneer de store manager.. Er moest getelt worden. Nou hij ging mij dat uit leggen. Hij loopt met het blok in de hand en we lopen naar de vriezer. Hij wil mij uit gaan leggen hoe je tellen moet..Maar voor hij zijn verhaal af heb, roep ik al de aantallen van wat hij met noteren. Ik vraag hem nog even of het per zak of per pound moet.. Verbaasd kijkt hij me aan..

Nou we tellen ook de bacon.. Per doos en per pak... Huiver.... er zitten 16 lagen in een pak met 10 bacon strips. De bacon die klaar staat om gebakken te worden daar worden de strips door de helft geknipt. Ik tel, zoveel dozen, zoveel pakken en zoveel lagen met bacon die klaar staat om gebakken te worden maar die al in de helft geknipt is. Die klaar gezette bacon legt men met 1 laag op een bakplaat. Dus 10 slices op een plaat. Ik tel de klaar gezette bacon dus als 6 trees met 10 strips. Dus 60 in mijn wereld.  Uh oh nee, dat zijn 6 trees met 20..Hu..? hoe bedoel je 6x20. Het blijven 60 strips als knip je ze in 25 stukjes hoor. maar hij blijft vol houden dat we die dubbel tellen. Ik denk nog, ach misschien zit dat in hun computer systeem zo verwerkt, maar nee..nergens vraagt men in de computer naar halve strips..

Nou we discusieren 10 minuten dat 60 strips echt 60 strips blijven, maar volgens hem is dat niet zo... Serieus he...En ik maar denken dat ie maar een beetje dom was...

Allemaal kommer en kwel, nee hoor. ik vind het wel wat. kan niet wachten tot mijn training er op zit..

Gister sta ik in de keuken en ik met mijn grote waffel, ik kan het niet laten of mensen te vertellen wat ze moeten doen. Al helemaal niet als ze zich lijken te vervelen. Ik sta dus orders uit te delen en praat tegen klanten. Ik had geen idee dat de super visor inmiddels door de achterdeur binnen was gekomen. Buiten mijn ach staat hij dus gewoon te luisteren.

Even later zie ik hem.. Hij vraagt hoe het gaat. na 10 minuten vraagt hij of we even een kopje coffee kunnen gaan drinken. Blijkbaar was ie erg onder de indruk. I love how loud you are and you are a born leader..I love it...Your just out their like you never did anything else..

Nou das best lekker om te horen al zeg ik het zelf. ik loop inmiddels na een week ook al een week voor in training, maar ik zou me moeten schamen als dat niet zo was. Die training is volgens mij gebaseerd op dummies voor een groot deel in elk geval. Plus fastfood is fastfood, sommige dingen zijn overal hetzelfde. Het is in elk geval een prettig gesprek en ik kan ook mijn "issues" wel bij hem kwijt. Hij erkent ze ook wel degelijk en vertelt dat dit een groot probleem is in veel stores. Ik heb het dan over de houdbaarheid van bv friet en nuggets.

Verder hebben we wat geklust dit weekend. Nou ja dat wil zeggen Jan heeft geklust. Ik heb een stuk extra aanrecht gekregen, een hele zooi stopcontacten heeft ie omgebouwd.

Zaterdag kwam ik thuis. Aleysha heeft altijd iets met vissen. Ons laatste aquarium (klein) was in oneonta en inmiddels verdwenen. Nou daar kwam verandering in. Ik kom binnen zaterdag om 5 uur na mijn werk en er staat een groot aquarium in de kamer.. dat had Jan nog thuis en hiernheen gehaald en gevuld met alles en vissen. Ook zodat moest er nog weer van alles vooor gehaald worden.. Aleysha blij...Ik wat minder maar ja het stond er dus wat doe je er aan. Jan met een gezicht erbij van..tja ze wilde het graag...je kan ze ook geen dag alleen laten die 2...

Reacties (5)

Tja. Peet is nu Koos werkeloos. Kan best leuk zijn, maar voor mij niet zo. Vorige week dinsdag ben ik maar eens gelijk aan de sollicitaties geslagen. Internet is een fijne hulp tegen woordig. Werkeloos betekend ook geen inkomen en als je nu denkt dat ik na de verkoop van het motel de nieuwe Mercedes al besteld heb dan heb je het mis.

Ik had mezelf een maand gegeven. Een maand om te zoeken naar geschikt werk. Elke maand dat ik niet werk eten we spaarcentjes op. Spaarcentjes die ik wel anders gebruiken kan dan mijn vaste lasten te betalen. Ik heb namelijk een student dochter...Een student dochter die nu 2.5 jaar in haar studie $0.00 aan studie loans heeft en dat willen paps en mams graag zo houden.

Nou zoeken op internet. Maar wat wil Peet nu precies? Terug in een fastfood restaurant of toch een benzine station. Beide heeft zijn leuke en minder leuke kanten. Zoeken dus wat er beschikbaar is. In de eerste 3 dagen vond ik een 6 geschikte dingen. 

Nu 2 weken geleden had ik een eerste (telefonisch interview). Van een benzine station. Klonk heel leuk en naar mijn idee ging het interview best goed. Ik kreeg daarna een Mailtje met een berg papieren en vragen  die ik moest invullen. Daarna een mailtje dat ik in de komende weken misschine iets ging horen.

Ook een paar fastfood ketens trokken mijn aandacht. Waaronder uiteraard de Mac. Bij 3 verschillende owner operators een applicatie ingedient maar tot op heden geen enkele reaktie. ik vraag mij dan ook sterk af of die applicaties wel bij de juiste personen terecht komen. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat een owner die 11 restaurants heeft niet wil praten met iemand die vele jaren ervaring in een mac runnen heeft. Geschikte managers zijn hier absoluut  schaars.

Bij een concurent was men er wel als de kippen bij. Ik kreeg een telefoontje vrijdag waarin een vriendelijke man mij vanalles vroeg. Daarna nodigde hij mij uit voor een persoonlijk gezprek. Dat was vorige week dinsdag. Dat gesprek verliep heel goed. Hij was bijzonder geintresseerd. Althans zo leek het. Hij wilde ook graag mijn werk history bij de mac navragen. Nu wil het dat ik nog contact heb met een oud collegaatje die jaren mijn baas geweest is. Ze heeft me zelf ooit aangenomen, nu bijna 20 jaar geleden. Zij werkt nog steeds voor de Mac. Ik vraag haar telefoon nummer en ze geeft me ook haar @mail adres. Helemaal mooi want dat is een mailadres van het mac hoofdkantoor. Dus dan weet hij gelijk zeker dat hij niet een of andere vriendin aan de lijn heeft die een goed woordje wil doen.

Hij neemt inderdaad contact op met haar. En donderdag onderweg naar VA krijg ik een telefoontje. Hij bied mij een baan aan. Full time, general manager ( klinkt dat he..?)met alle bijbehorende dingen als ziekte kosten en 401K pensioen etc. Ook het salaris is precies waar ik naar zocht. Ik moet namelijk wel rond kunnen komen en liefst nog wat meer. Dus ik had een budget gemaakt met wat ik MOET verdienen om rond te komen en wat een iets meer gereivelijk inkomen zou zijn. Zodat ik ook de komende 5.5 jaar nog mijn studenten kan sponseren. Ik was heel erg vooruit denkend al zeg ik het zelf. gelukkig bood men mij het gerievelijke salaris aan.

Maandag was dus mijn eerste werkdag. Ja en das wel effe wennen hoor.. Ten eerste is het geen Mac, maar na al die jaren Mac zitten die regels er natuurlijk wel ingebakken. En hoe...

Nu zag en deed ik allemaal dingen die mij ooit bij de mac toch echt verboden waren. Sommige dingen heeeel erg verboden.. En nu doe je ze of zie je mensen ze legaal doen... Dat vergt even slik werk hoor...En ook een staaltje tong afbijten. Ik ben nu in training bij een collega store manager.. na 2 dagen heb ik het al gezien..Hoe is die gooser in vredes naam store manager geworden...??? Een echt winner...

Het voelt wel weer heerlijk om in een fastfood keuken te staan moet ik bekennen. En die drive he..Oh wat trekt die drive...Vanaf het moment dat ik die head set weer op heb was ik verkocht..Kan niet wachten tot ik klaar ben met die training en in mijn eigen restaurant kan gaan staan.

Dit restaurant is volgens de manager bijzonder druk. Volgens hem is het een zware en stressvolle baan...Daar moest ik goed rekening mee houden volgens hem... Ach de jongen weet niet beter waarschijnlijk niet beter. Met minder mensen op de payroll dan de kleinste Mac die ik ooit gerunt heb, waar ik ooit begonnen ben...Die ziel zou gillend weg rennen bij binnen komst op zondag avond bij de drive in NL. Waar er bijna 2x zoveel mensen tegelijk op de vloer aan het werk zijn dan hij in zijn hele store heeft.

Afijn we gaan hier absoluut lol beleven.

Kan ook wel merken dat ik een beetje uit het werk ritme ben.. Vandaag een shift van 10 uur. Pff deze dame is kapot...Morgen gelukkig een vrije dag.. Morgen komt ook mijn liefje thuis. Ik moet hem In Albany Airport ophalen. Zijn auto heb ik gister bij de garage gehaald. Die is gemaakt. De rekening was ie vast erg blij van geworden want die was nog meer dan hij verwachte... Eigenlijk moet ie gewoon van die auto af maar ja dan moet hij een andere kopen. Hij moet ook zijn schade nog laten repareren van de deer die hij aangereden had. Die schade was bijna net zoveel als de reparatie. Auto's.. ik ben toch blij dat ik een wat nieuwere gekocht heb vorig jaar. Geen gezeik met dure reparaties. Ik vond 4 nieuwe bandjes al geld zat.

Nu maar hopen dat de sneeuw storm die er aan komt mee gaat vallen..

Reacties (5)

Zoals ik vorige week al aan kondigde, zijn Aleysha en ik een weekendje naar VA geweest. Naar mijn vriendin Ann. Ann is een jaar geleden naar VA verhuisd. Haar zoon bleef bij zijn vader wonen.toen ik Ann belde om af te spreken vroeg ik of er soms iets is uit Sidney waar zij woonde wat mee moest nemen. Veel van haar spullen zijn namelijk nog in haar oude huis. Ja riep ze gelijk. mijn kind.. Ach wel ja, van mij mag hij mee.

Nou was Jan zijn  auto stuk en Jan ging donderdag naar Florida. Tja dus eerst Jan afleveren in Albany en dan door naar Sidney om zoon lief op te halen en dan richting Amelia court house VA. Totale rit 12 uur. Aleysha heeft het meest van deze rit gereden. Knap dat ze het volhield. Al moest ik wel af en toe naar adem happen.

Donderdag werden we opgewacht door Ann, Tony en een vriendin Mary. Wat bijgeklets. Mary is een highschool lerares. Vrijdag zouden we elkaar treffen in de avond. Want zij moest werken. Vrijdag morgen worden we wakker. Mary laat ons weten dat ze onverwacht vrij is. Want Amelia heeft een snow dag.  Nou hadden we hier 2 weken geleden 1.5 foot snow aan de grond en nog geen snowdag. Ik kijk uit het raam en zie....

Juist geen sneeuwvlok te zien. Echt waar... een snow dag... het is en blijft een apart volkje die zuiderlingen.. Ach Mary is er blij mee. Ze belt en vraagt of zij de tieners een middagje mag mee nemen. Ze haald Aleysha en Chris op en neemt hen mee uit lunchen en winkelen. Daar na zullen we hen bij de bowling baan weer ontmoeten.

Intussen gaan Ann en ik ons vreselijk laten verwennen. Voetjes en nageltjes worden door een vietnamese dame heerlijk verwent. Dan gaan we wat drinken bij de bowlingbaan en daarna wat eten bij Fridays. Daarna splitten we op. Ann wil liever thuis doorbrengen met haar zoon. Dus gaan Aleysha, Ann en haar zoon naar huis en Mary en ik gaan uit. In de club waar we heen gaan ontmoeten we nog meer mensen die ik de vorige keer ook al ontmoed had. Wederom is die club een ervaring op zich. Het type volk dat er loopt is echt met geen pen te beschrijven. En ik maar denken dat New Yorkers gek zijn.

Zaterdag gaan we met zijn allen winkelen. Winkel centrum 1 zijn we gauw klaar, Te veel buiten en het was koud en de winkels waren duidelijk niet in mijn budget klasse. Bij de overdekte mall hebben we meer plezier. Aleysha wil graag een trui met Virgina er op maar dat valt niet mee. Ja van alle universiteiten kan je genoeg krijgen. Ze zijn daar helemaal wild van al hun scholen en football ploegen. Niks tegen trots zijn op je universiteiten maar om daar nu ucks van te maken....dat gaat me toch een beetje ver...

 Of wat dacht je van deze..

 Ze hebben zelfs een flipflopstore...

Invaliden parkeerplaatsten heeft de mall ook zat zoals overal hier. Maar blijkbaar heeft zede invalide wat meer problemen dan met bewegen..

 Zaterdag avond gaan we eerst naar Ann haar zus, daar drinken we wat en eten pizza. Dan terug naar het hotel. Ann heeft namelijk geen slaapplaatsen voor 3 gasten en dus ghad Ann een hotel geregeld. Tony haar riend kwam ook zaterdag aovnd om met ons door te brengen. Arme jongen had het hele weekend alleen thuis gezeten bedolven onder huiswerk. Hij is namelijk voor zijn masters aan het leren.

Blijkbaar hadden we wel iets te veel plezier want de buren in het hotel waren niet zo blij met ons. We krgen klachten. oeps...Te veel gelachen denk ik.

Zondag kwam veel te snel en dan was het weer tijd om naar NY te vertrekken. Voor Ann effe kl*** want ik neem zoon ook weer mee uiteraard. Na 8.5 uur arriveerde we in Sidney en na door de sneeuw ploegen kwamen wij 2 uut later ook thuis aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties (1)

Een auto is een noodzakelijk iets en zeker hier. Zonder auto kom je nergens. Tot mijn schrik had ik gezien dat mijn auto in January gekeurd had moeten worden en ik dacht February. Ik dacht: ach na de closing heb ik alle tijd en 2 weken om het te doen. Nou tot mijn schrik zag ik dus dat mijn auto al gekeurd had moeten zijn. Nog mazzel dat ik al niet aangehouden ben en met een bekeuring om mijn oren geslagen ben. Je kent mijn " luck reputie".

Dus maandag snel een afspraak gemaakt voor vanochtend. Ik dacht effe snel een keuring en een kleine beurt. 50 dollar en klaar is peet. ja hahaha dus niet. Is het ooit iemand wel eens gelukt om een auto garage uit te lopen en te denken, mhhh dat viel mee. Want dat is mij namelijk nog nooit gelukt.

En zo ook vandaag niet. Wie was ik voor de gek aan het houden..? Ik moest er om 10 uur zijn en ik geef mijn sleutels af. Al na 10 minuten komt de monteur. Hmuhhmm Ik denk dat je nieuwe banden nodig hebt. Oh ok. 2 nieuwe banden... Nou eigenlijk heb je er 4 nodig.. Echt waar en ik kijk hem aan zo van, je maakt een grapje.. Hij neemt me mee naar de auto en laat me de banden zien. Tja eigenlijk moet ik tot mijn schaamte bekennen dat mijn voorbanden er best slecht aan toe zijn. En dat in de winter. Had ik eigenlijk moeten voorkomen. De achterbanden zijn niet zo slecht als de voorbanden. Ze zitten op het randje. Officieel mag hij ze goed keuren maar dan ook op het uiterste randje. Tja nou weet je dan moet ik dus volgende week achter banden doen. De winter is nog lang niet over.. Hoppa 4 banden...klere auto..

Na 2 uur is mijn auto klaar. In de tussen tijd heb ik Ann effe gebeld. Altijd goed tijd verdrijf want als je haar aan de phone hebt dan ben je zo een uur verder. Vast wat dingen voor het weekend besproken.

Uiteraard was ik best uit mijn humeur met de garage rekening. Maar ach, Jan zijn auto begaf het gister avond ook nog eens. Die wilde niet meer harder dan 30 mile per uur. Hij had het tot zijn huis gered en terug naar mij. Vanmorgen dus zijn auto bij zijn garage gebracht. En ik hem naar zijn werk. Hij sms-te mij om 11 uur dat zijn auto gemaakt was voor 200. Yep ik ben weer de gelukkig dacht ik nog vol zelf medelijden. Ik ben weer het dubbele kwijt...

Om 5 uur Jan weer opgehaald en zijn auto opgehaald. Ik zet hem af bij de garage en rijd vast naar huis. Ben nog niet koud thuis of hij belt. Of ik hem wil komen halen want de auto is dus helemaal niet gemaakt. Een uur later belt zijn garage. uhh nou er is iets anders stuk, (vraag mij niet wat) maar het gaat nu dus 4x zoveel kosten enne ze hebben het onderdeel niet en kan pas donderdag daar zijn. En laat Jan nu net donderdag naar Florida vliegen vanaf Albany Airport. Dat betekend dus dat hij morgen wederom naar zijn werk gechauffeurd moet worden. Wat ben ik blij dat we nu hier wonen en hij zal donderdag dus naar Albany gebracht moeten worden. Donderdag was mijn plan om rond 8 uur te vertrekken. Nu moet de route dus een beetje om gegooit worden want ik ging nu net de andere kant uit dan Albany..

Iets zegt me dat ik maar snel mijn kop moet houden met zeuren over 4 nieuwe bandjes, een kleine beurt en keuring voor 400 dollartjes..

Das echter nog niet alle auto ellende. We hebben namelijk 3 auto's dus 3x ellende. Aleysha zou naar Unadilla gaan vandaag. maar ja..."800 dollar piece of shit" wilde dus mooi niet starten net als gister trouwens. Ik denk dat ze een nieuwe accu nodig heb.. Dat moeten we volgende week dus ook nog even gaan oplossen..kan er ook nog wel bij...

Morgen als de sode mieter weer effe naar Oneonta. Cable box inleveren. Ik had mijn internet box daar gelaten omdat die cable boer sukkels het hele gebeuren niet aan de gang kregen en als ik mijn box er uit haalde dan zat het motel zonder internet. De gasten bedoel ik dan. Inmiddels zijn de problemen opgelost en kan mijn box ingeleverd worden..Moet ook effe snel naar de doctor en om 2 uur weer thuis zijn omdat ze mijn matras komen brengen dan.. Althans dat is de planning.

Dan had ik vanmorgen de loodgieter hier weer. Ja het houd weer effe niet op he. Mijn sewer pijp in  de kelder lekt. Als ik de toilet door trek komt het in de kelder langs de pijp lopen in plaatst van IN de pijp. Ja je verzint het niet he...Net voor ik heir in trok heeft men een heel nieuw sewer systeem aangelegd. Al de pijpen vernieuwd. Behalve de pijpen van de toilet down... En welke lekt er nu....? juist...Dat kan toch alleen mijn gebeuren...?

Reacties (4)

Tja, toen was het eindelijk vrijdag de 15 february. Een feestdag elk jaar want mijn Shirley is jarig. 21 jaar inmiddels. OMG What just happend... waar is 21 jaar in vredes naam gebleven?

Als er iemand niks maar dan ook helemaal niks met het motel heeft dan was het Shirley wel. Nooit gehad ook. Dat we nu uitgerekend op haar verjaardag overdracht hadden. tja das wel heeeel erg toevallig.

Ik was vrijdag op tijd in Cooperstown, of wel C town zoals we dat hier noemen. C town is een dure plaats om te wonen. Door het hele baseball spectakel uiteraard. Huizen kosten een vermogen en de meeste huiseigenaren zijn dus wat je zegt een beetje "op stand". Althans zo wil men graag gezien worden. Een soort kruising tussen inwoner van Wassenaar/Driebergen/Zeist maar dan met capsones.

Nou je raad het al , daar komen dus de kopers vandaan. Zij werkt gewoon full time in een ziekenhuis en hij doet iets vaags met autodealer aanbevelingen.

Nou de hele clan was dus aanwezig aan een grote ronde tafel. En toen konden we beginnen met papieren tekenen. En tekeken en tekenen en tekenen en .....nog een uurtje zo door. En dan was ik nog de gelukkige want de kopers moesten ook nog alle hypotheek sores tekeken dus die waren 2 uur zoet.

Tijdens dit hele feest komen dan nog wat punten op tafel en oh God daar gingen we weer. De washer en dryer..Het is dat die klere dingen niet in mijn auto passen want ik was dat gezeik over een 300 dollar set inmiddles zo zat dat ik ze met liefde terug gebracht had. 15 minuten heb ie zitten emmeren over die washer en dryer. Mijn advocaat en makelaar nog 30 x uitgelegd dat wij de goede lijsten hebben overlegd en gemaild en gestuurd maar blijkbaar HUN makelaar hun een oude reeds verlopen lijst had gegeven. Een lijst die geheel nooit op tafel had meoten kunnen komen omdat die van een listing was van 2 jaar terug. Die listing is verlopen, contract met die makelaar is over en wij hebben dit keer voor een andere makelaar gekozen. 1 die de toko blijkbaar wel verkopen kon.

Nou hij ging maar door en door en op een gegeven moment was mijn advocaat het ook zat. Hij zei letterlijk. Meneer. Die washer en dryer staan niet op onze lijsten, de fout is door jou (nu niet aanwezige) makelaar gemaakt en dus mag je daar gaan klagen. mijn client betreft geen enkele blaam,  laat staan is bereid enige vergoeding te betalen. Zijn antwoord. Oh dus ik moet het slikken ok lets move on en de blik die ik kreeg. Nou ik als blikken konden doden dat had ik spontaan achter over gevallen. En ik was niet eens de schuldige...

Dan kosten het ook nog 2 advocaten en 1 makelaar 10 minuten om het de tax procedure aan het verstand te peuteren. Bij een verkoop gaat het zo..de verkoper (ik dus) betaal op moment van de verkoop de gehele school and property tax voor het lopende jaar 2013 dus. Maar de kopers moeten mij dus een vergoeding betalen voor hun gedeelte. Bv ik betaal school tax voor heel 2013 en zij moeten mij dan 317 dagen restitutie betalen.

Nou nou dat was een moeilijke bevalling zeg... Hij snapte het uiteindelijk nog niet. Gut en dat moet een business gaan runnen..

Dan was er nog wat ge-emmer over wat dingen die in de kelder lagen en het zwembad is nog neit weg. Gj zou dat doen, maar het zit nog te vast gevroren. Nou uiteindelijk na 3 uur waren we klaar en liep peet dus met check de deur uit. Op naar de volgende 2 banken om die checks zo snel mogelijk op mijn rekening te dumpen. stel je voor dat je er 1 kwijt raakt.

Nou Shirley kon je dus niet blijer maken, geen motel gasten meer zeuren aan je hoofd. Zaterdag nog even langs om wat dingen op te halen. En die kelder netjes te maken. Dan kregen ze ook de telefoon niet van de doorschakeling af. De cabel boer was geweest om hun tv aan te sluiten en nu deed de telefoon het niet. Dus kan je de doorschakeling er niet af krijgen. Fijn zat ik nog heel het weekend de motel telefoon te beantwoorden. Nou ja ze door te sturen naar zijn cell nummer. Blij dat ik niet de enige ben die altijd tramalant heb met twc..

Inmiddles heb ik ook de website gezien van het in nieuwe stijl motel. Heet nu ook geen maple terrace meer. Heel het dorp gaat 3 jaar overstuur zijn want het heet maple terrace sinds de laaste 50 jaar. Heet nu Cross roads inn. Blijkbaar brengt een nieuwe stijl ook nieuwe prijzen met zich mee. Ik zag dat een week prijs voor motel kamer verdubbeld is en de prijs voor een appartementje verdriedubbeld..hahahahahaah nou die is lachen hoor. Ik wil mee maken iemand die dat per week voor een 1 slaapkamer appartementje wil neertellen. En dat in Otego...Zo;n beetje de armoed zaaiers plaats van NY state... In de zomer maanden willen ze zelfs per week hebben wat ik per maand vroeg..Ze denken vast dat je in Otego een uitbarsting van Cooperstown toeristen krijgt in de zomer.. ja in C town krijg je gerust 120 dollar per nacht. maarre.. in otego 25 mile van C town... NOP... trust me...

Call Is nog steeds in hogere sfeeren. Ik hoop niet dat ze hem ook met de nieuwe prijzen gaan presenteren want dan gebeuren er echt ongelukken. Het blijkt ook nog dat de kopers een bepaalde geloofs overtuiging hebben. Zal er verder niet op in gaan hoe en wat want dat is ieder zijn eigen ding. Maar ja val er Cal niet mee lastig...En alleen al de opmerking op het nieuwe sign bij de straat is hem in heel het verkeerde keelgat geschoten. Al konden  ze toch niks meer goed doen wat ze ook zouden doen hoor. De hoogmoedige act die men tot nog toe heeft opgevoerd heeft enige tollerantie van Cal al helemaal de grond in geboord. En daar heb ie al niet zoveel van.

Ik bedoel ik heb heus ook mijn portie aanvaringen met Cal gehad. geloof mij. Cal is de makkelijkste niet. Maar ondanks dat wij ook wel eens tegen elkaar geschreeuwd hebben, 2 weken geleden nog een keer. We konden het de volgende dag of 2 dagen later altijd met een cop coffee oplossen. Ik vrees dat dit hier niet gaat lukken. Ik houd mijn hart vast als ik er woensdag heen moet om mijn internet router op te halen..

De rest van het weekend dus hier in Nh bezig geweest . Alles is nu wel hier maar veel is nog in dozen en er moet nog vanalles opgehangen worden. Volgens Jan waren mijn sloten allemaal waardeloos en dit is geen otego en dus moesten er allemaal nieuwe sloten in. Ik heb toen mijn bed in Otego achter gelaten voor Gj en Aleysha bed genomen. Die was zo beroerd dat ik het reserve bed van een motel had ingepikt. maar ja die moest nu dus achter blijven en dus  slaap peet nu op een matras op de grond. Nou eigenlijk 2 een persoons matrassen tegen eklkaar aangeschoven. Slaapt heerlijk..Dus moest er een nieuwe bed komen. Ook dat is gister geregeld.

Dus hopelijk komt er nu even een paar weken van rust. jan gaat donderdag naar Florida. Daar overwinteren zijn ouders en die zitten zop;n beeetje naast daytona. En laat hij en zijn vader nu enorme fans zijn.. En dus gaat hij er elk jaar heen voor een week. Aleysha heb nu vacantie. Winter break. Dus kunnen we heel de week dozen uitpakken en vanalles ophangen OF.....wij springen in de auto gooien die vol en rijden lekker een weekendje naar Amelia court house VA. Daar woont namelijk een vriendin van mij waar we altijd welcome zijn. Nu kan het nog want nu heb ik nog geen baan...Wie weet wanneer ik weer de kans krijg.

Morgen heb ik een interview. Ik heb inmiddels ook al een telefonische interview gehad bij een ander bedrijf. Ben druk aan het solliciteren. Eens kijken of we binnen kort weer aan de slag kunnen. Morgen mijn auto voor de keuring. ik dacht dat ik hem in February gekocht had maar van de week check ik de sticker en verdikkie january. Ik rijd nu dus uninspected rond en met mijn luck...Dus niet gelijk vanmorgen bellen om het op te lossen. Gaat morgen vroeg dus gebeuren. Mijn auto is nog geen 2 jaar oud dus dat zal wel los lopen. Beetje nieuwe olie en we zijn klaar om 500 mile naar het zuiden te rijden. Aleysha kan ook rijden dsu dat gaat helemaal goed komen.

Reacties (8)

Allemachtig zeg. Wat een werk..

Waarom verzamelt een mens zoveel troep en waarom denk je telkens dat je alles hebt en dan open je  een kast en dan komt er toch nog meer zooi uit te voorschijn. Het lijkt wel of de kaboutertjes met mij een spelletje spelen.

Afijn lang  verhaal (lees week) short. Het huis is leeg..!! Raar gezicht overigens zo'n leeg huis, beetje triest wel.

Vandaag nog effe op de val reep een kamer schoon gemaakt. Om half 6 vanavond was de final walk through. De kopers en de makelaar moeten dan rond lopen en overal kijken of alles er nog is wat er moet zijn. Vorige week nog een akkefietje.

Ik heb zelf persoonlijk de inventaris lijst gemaakt. je zou denken dat ik dan ook weet wat er in staat. En dat weet ik ook maar.. In mijn lijst stonden de wasmachine en droger niet op. Dus heb ik die meegenomen. De koper begon er vorige week gelijk over te zeuren. Later die dag kreeg ik een @mail van hem.

Ik mocht die set wel houden als ik hem $1000 zou compenseren. hahaha Hij heeft blijkbaar nooit erg goed gekeken naar die washer en dryer want die zijn ouder als ik ben geloof ik. Nou nee dus dan breng ik ze wel terug als ze er inderdaad op staat. Ik begon al aan mijn eigen verstand te twijfelen.

Ik check de lijst en nee hoor niks.. Ik bel de makelaar, die belt lawyer en ook die komt tot de conclusie dat ze er niet op staan. Hij zou hun laywer bellen. Einde verhaal. MIS.

Vandaag met de inspectie begon hij er weer over dat de washer en dryer nog niet terug zijn. Nou die komen ook niet terug want bla bla bla...Hun makelaar trekt de invetarisatie lijst te voorschijn en ja hoor ze staan er dus wel op. Nou word ik echt gek..De koper begint gelijk weer over $1000. is die vent gek of zo..?

Ik zie het toch echt met mijn eigen ogen. Ok zeg ik dan breng ik ze wel terug. Onder weg naar huis blijft het malen. Hoe kan het nou dat ik die lijst vorige week uit pluis en ze niet zie, de makelaar en de lawyer..Maar dan valt het kwartje.. Hun makelaar is van het zelfde bedrijf waar wij 2 jaar geleden ons motel te koop hadden gezet. Zij heeft dus uit die file een oude lijst getrokken die helemaal niet up to date is. Die lijst was namelijk van VOOR de flood. Dus daar klopt geen hout meer van.

Nou mogen de lawyers en makelaars dat morgen nog effe uit vechten want dat is dus niet mijn schuld. Bij dergelijke dingen kan ook nooit alles in 1 keer goed gaan.

Nou die walk through was ook een feest hoor. Gut die vent is afgestudeerd in zeiken. Er was een door de tuin  in gewaait of ik die nog ging opruimen. Er ligt nog wat hout in de kelder. Er zit een gat in plafon. Ja dat zat er een jaar gelden ook al en wie wilde ook alweer alle werk stop..? De container is vol. Ja DU..Ik heb al geregeld dat er morgen vroeg een extra pick up komt. Ook met alles wat er geregeld moest worden, stroom , cable, credit card machine etc etc moest ik die vent bij alles achter zijn broek aan zitten. Ik bel gisteren nog even alles langs om zeker te weten dat alles geregeld was en tuurlijk was er weer vanalles niet of half geregeld.

Dan zit er propane in tanks and kerosine. Daar moest ik dus opschrijven hoeveel er in zat. De propane tanks gaan per %. Dus tank 1 had 74 % en ik meld dus afgerond 70% etc. Dan neem je de totale inhoud gallons van de tank en dat x70% en dan heb je de gallons. Nou dat zou hij wel even checken..Olie bedrijf had ik gemeld mij niet meer automatische te leveren aangezien nu de lijsten waren gemaakt. Ik kom gister bij motel en aan en Cal duwd mij een levering card in de had van 200 Gallon kerosine.. Wel snot ver*****. Heb die nieuwe kerel dat besteld en mij dat niet laten weten.? Dus bellen..oh nee dat was een foutje... Thanks, de lawyer weer bellen. Kan je effe $963 bij hun rekening optellen...

En zo ging het dus de hele week door.

Dan hebben we Cal. De nieuwe eigenaren hebben laten weten Cal niet in dienst te willen nemen. Tja ik was er bang voor. Zat niet in het budget. Je begrijpt dat hij niet blij was. Hij heb het zowiezo al niet op de nieuwe eigenaren die in een net pak rond hobbelt. Echt een typje voor Cal..Een bijnaam is al gecreerd. Mister Fixet fuck it. Zijn naar lijkt namelijk heel erg veel op fuck. 2 lettertje verschil en begint ook met een F en eindigd met een K. En fixit omdat hij nu zelf alles gaat fixen..Nou is Cal al helemaal niet van de veranderingen en deze hele verkoop theeft hem al menig nachtmerry bezorgt. Hij praat ook tegen Cal alsof hij een soort onbelangrijk iets is. Beetje neerbuigend.. Nou dan ben je bij hem ook aan het verkeerde adres.

Nu zal hij dus huur moeten gaan betalen. Deed ie bij mij ook uiteraard maar die trok ik van zijn gewerkte uurloon af. En het geld wat er overbleef kreeg hij dan in het handje. En ik was er nooit kinderachtig mee. De ene hand wast namelijk de andere. Hij helpt mij dag en nacht dus als hij rekeningen heeft als bv zijn autoverzekering dan betaalde ik die ook gewoon. Hij krijgt nu sinds 1 january zeg maar AOW en dat is precies 1 dollar meer dan de huur is.

Nou vandaag barste de bom. Het is de laatste dag dat ik er was (officieel want ik moet effe terug dit weekend) Ik had effe coffee gehaald en uiteraard voor hem ook een bakkie meegenomen. Na een tirade over mister Fuck begon hij zowaar te janken. What I'm I going to do and you guys are like family. I'm going to miss you dutch chicks..I'm going to miss this rotten teenager...Where always got allong zo good. What is she going to do when her car doens't start. I'm going to miss our morning coffee...Got what did we all go through in those 6 years...We worked so good together...Tranen met tuiten.. Pfffff heffie hoor...

Met de walk ging het ook even over sleutels. Ik vertelde dat Cal een sleutel heeft. Toen we dus zijn appartementje gingen inspecteren wilde zij gelijk de sleutel terug gaan vragen van Cal. Daar heb ik dus gelijk even een stokje voor gestoken. Toko is van mij tot morgen en ik ben er niet vannacht dus Cal houd die sleutel tot morgen. Klaar...Als er iets is dan moet hij mij kunnen bellen en de telefoon is in de office en Cal heeft geen mobieltje. Lef hoor..

Morgen dus officieel de overdracht en geen dag te vroeg. Ik ben het effe helemaal zat dat ge-verhuis. Gelukkig houdt Jan zich hier lekker bezig met allereli werkjes. Mijn buik zal er ook blij van worden want zeulen met meubels en dozen is effe niet mijn ding. Gister moest ik naar de dokter en ik was al bang voor een uitbrander. Die er ook kwam uiteraard. Hij zei: I'm impressed, very impressed. How the hell did you manage to mess this so up in a week.. Nou uh gewoon weetje ik ben een beetje aan het verhuizen en ik doe echt mijn best... Can't you just sit down for a week and don;t get up? You drive me nuts... Oeps.. Toen ik de docters kamer uit kwam keken de mensen in de wachtkamer me aan van ...ok... dat ging lekker...

Reacties (3)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl